• Šampionska šetnja Gracom: Milan Bulaja spektakularnim bacanjima do top 10 na svetu

    Džudista Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije Milan Bulaja, takmičar u kategoriji do 100kg, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom džudo kupu u Gracu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Šampionska šetnja Gracom: Milan Bulaja spektakularnim bacanjima do top 10 na svetu
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    Žreb je odredio da Milan Bulaja bude slobodan u prvom kolu, dok je u drugom sjajnim iponom pobedio Sergeja Narančića iz Bosne i Hercegovine. U četvrtfinalnom meču, konačno je uspeo da pobedi nezgodnog Rumuna Raresa Arsenieja, koji je do sada imao skor 2:0 protiv Milana.

     

    Polufinalno uzbuđenje donelo je ponovni susret sa drugim džudistom na svetskoj rang listi, Holanđaninom Joesom Schellom. Milan je fantastičnim iponom drugi put zaredom savladao drugog na svetskoj rang listi u njegovoj kategoriji.

     

    U finalu ga je čekao Brazilac Matheus Guimaraes, ali je Zrenjaninac još jednim iponom pokazao da je u sjajnoj formi i tako došao do drugog uzastopnog zlata. Ovom zlatnom medaljom, Milan Bulaja je ušao u top 10 na svetskoj rang listi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nemanja Đurić do sada učestvovao u blizu 400 trka i pretrčao oko 25.000 kilometara

     

    Predsednik Džudo kluba Proleter Milan Krstin čestitao je Milanu na izuzetnom uspehu.

     

    – Ovo je ogroman uspeh za naš klub i za Milana lično. Ponosni smo na njegovu posvećenost i trud koji je uložio da bi postigao ovakav rezultat. Verujemo da je ovo samo početak i da će Milan nastaviti da niže uspehe na međunarodnoj sceni – izjavio je Krstin.

     

    milan bulaja
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    Džudo klub Proleter iz Zrenjanina, osnovan 1966. godine, jedan je od najstarijih i najuspešnijih džudo klubova u Srbiji. Klub se ponosi dugom tradicijom u razvoju mladih sportista i postizanju vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kroz decenije, Proleter je iznedrio mnoge šampione i reprezentativce, a Milan Bulaja je najnoviji u nizu talentovanih džudista koji su se proslavili u ovom prestižnom klubu.

     

    Milanov sledeći izazov očekuje ga narednog meseca u Pakšu, u Mađarskoj, gde će učestvovati na još jednom prestižnom takmičenju, sve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Estoniji.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ovaj uspeh ne samo da je potvrda Milanovog talenta i predanosti, već i veliki podstrek za Džudo klub Proleter, koji se može pohvaliti jednim od najboljih džudista na svetu.

     

    „Sve čestitke Milanu na ovom izvanrednom postignuću i želimo mu još mnogo uspeha u budućim takmičenjima“, poručili su iz kluba.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport