• Šahovski klub Naftagas odlično startovao u prvenstvu

    Elemirski Šahovski klub Naftagas odlično je startovao u prvenstvu i zabeležio je pobedu u prvom kolu Prve lige Srbije, koje se igra u Subotici.   Elemirci su igrali protiv Šahovskog kluba Jugović iz Kaća i savladali direktnog konkurenta u borbi za opstanak u elitnom takmičenju sa 3,5:2,5.   – Ovo je odličan podstrek za nastavak […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Šahovski klub Naftagas odlično startovao u prvenstvu

    Elemirski Šahovski klub Naftagas odlično je startovao u prvenstvu i zabeležio je pobedu u prvom kolu Prve lige Srbije, koje se igra u Subotici.

     

    Elemirci su igrali protiv Šahovskog kluba Jugović iz Kaća i savladali direktnog konkurenta u borbi za opstanak u elitnom takmičenju sa 3,5:2,5.

     

    – Ovo je odličan podstrek za nastavak takmičenja. Verujem da ćemo uspeti da obezbedimo opstanak u eliti. To bi za naš mali klub bio veliki uspeh – kaže predsednik ŠK Naftagas iz Elemira Milorad Jankov.

     

    Pročitajte još: Pojedine kuglašice zrenjaninskih klubova promenile klupski dres

     

    Pobede za Šahovski klub Naftagas izborili su jermenski velemajstor Samvel Ter-Sakahyan, koji ima rejting 2630 i igrao je na prvoj tabli. Poen je ubeležio i srpski šesnaestogodišnji reprezentativac Luka Budisavljević, koji igra na petoj tabli. Remizirali su internacionalni majstor Miloje Ratković, a igrao je na drugoj tabli, zatim na trećoj internacionalni majstor Milovan Ratković, i FIDE majstor Siniša Popov na četvrtoj. FIDE majstor Danilo Besedeš, koji je igrao na šestoj tabli, jedini je pretrpeo poraz.

     

    Naftagas danas igra sa veoma jakom ekipom novosadskog šah kluba, inače višestrukog državnog prvaka.

     

    Prvenstvo u Subotici igra se od 22. avgusta do 1. septembra.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport