• Razgovor sa šampionkom: Srpska džudistkinja Milica Nikolić posetila OŠ „Dositej Obradović“

  U saradnji sa kompanijom Coca-Cola i ROSA voda, juče je u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu, kao nagrada za osvojeno drugo mesto u pilot projektu „Promocija olimpijskih vrednosti: poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost“, održan „Razgovor sa šampionom“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Razgovor sa šampionkom: Srpska džudistkinja Milica Nikolić posetila OŠ „Dositej Obradović“
  Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

   

  Sa učenicima je razgovarala reprezentativka Srbije u džudou Milica Nikolić, koja je 2018. godine donela Srbiji prvu medalju u džudou na evropskim prvenstvima posle 17 godina.

   

  Milica je govorila o svojim počecima u sportu, podršci okoline, o tome kako uskladiti uspešnu sportsku karijeru i školovanje, motivaciji, nezaboravnim momentima iz njene karijere, ali i iskustvu sa Olimpijskih igara u Tokiju.

   

  – Direktno sa treninga sam došla danas ovde i moram priznati da sam oduševljena dočekom i celokupnim konceptom ovog događaja. Drago mi je što sam imala priliku da se družim sa decom i da im odgovorim na sva pitanja u vezi sa džudoom i sportom uopšte. Zaista sam uživala u razgovoru i volela bih, ukoliko se ukaže prilika za to, da ponovo posetim ovu školu – izjavila je Milica Nikolić.

   

  Najuspešnija sportiskinja Srbije za 2023. godinu, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, atletičarka Ivana Španović video porukom obratila se učenicima.

   

  – Veliki pozdrav za sve učenike i profesore moje bivše osnovne škole. Mnogo sam srećna zbog činjenice da je upravo škola u koja sam ja išla i bila redovan đak osvojila visoko drugo mesto u projektu „Promocija olimpijskih vrednosti: poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost“. Svaka vam čast na timskom radu. Želim vam svu sreću, da uvek budete inspirisani i da ispunjavate svoje ambicije i potencijale – poručila je Ivana Španović.

   

  milica nikolić
  Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

   

  Ovom prilikom, Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina poklonjeni su sportski rekviziti, a učenici su imali priliku da uz pomoć trenera prođu kroz poligon i bolje se upoznaju sa načinom korišćenja rekvizita.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Trijumfovali Aleksa, Andrej i Strahinja: Trojica boksera Banata nastupe završili pobedama

   

  – Velika čast i zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da učestvujemo u ovom pilot projektu. Od oktobra je počeo veliki podsticaj i inspiracija za naše đake za sticanje znanja i za spajanje sa nekim našim lokalnim aktivnostima koje svake godine realizujemo. Prilikom današnje posete sam ostala bez teksta, zaista mislim da je Milica Nikolić pravi izbor, neko ko treba da proširi svoju priču deci. Verujem da će to biti podsticaj za naše đake za razvoj njihovih kompetencija, kvaliteta, ali i prevazilaženje poteškoća i prepreka na koje budu nailazili u životu – izjavila je direktorka OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina Biljana Manić.

   

  Izvor: Olimpijski komitet Srbije

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  milica nikolić
  Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport