• Proleter najverovatnije odustaje od prelaska u viši rang takmičenja

    Iako je do konačne odluke ostalo još nekoliko dana, kako sada stvari stoje, zrenjaninski Vaterpolo klub Proleter i naredne sezone igraće u Prvoj B ligi.   Plasman u Prvu A ligu mladi vaterpolisti su uspeli da izbore nakon odluke Vaterpolo saveza Srbije, ali se ispostavilo da će takmičenje u višem rangu ipak morati da sačeka. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Proleter najverovatnije odustaje od prelaska u viši rang takmičenja

    Iako je do konačne odluke ostalo još nekoliko dana, kako sada stvari stoje, zrenjaninski Vaterpolo klub Proleter i naredne sezone igraće u Prvoj B ligi.

     

    Plasman u Prvu A ligu mladi vaterpolisti su uspeli da izbore nakon odluke Vaterpolo saveza Srbije, ali se ispostavilo da će takmičenje u višem rangu ipak morati da sačeka. I to odlukom rukovodstva zrenjaninskih vaterpolista.

     

    – Može se reći da je na odluku rukovodstva uticalo više razloga, ali sigurno je najvažniji finansijska situacija. Korona nas je poremetila u planovima. I ne samo nas. Takmičenje u višem rangu košta i morali bismo da dovedemo igrače sa strane. Nije mali trošak ni putovanje ni domaćinstvo, trening utakmice… Mislimo da nije realno da obezbedimo novac za sve to, mada imamo mogućnost da do 16. avgusta donesemo konačnu odluku – kaže za portal zrenjaninski.com Dobrica Brdarić, trener u Vaterpolo klubu Proleter.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Gosti iz Žitišta slavili na stadionu Radničkog (Foto)

     

    Iako su se svi radovali odmeravanju snaga u Prvoj A ligi, i odustajanje može da bude dobra odluka.

     

    – Naši igrači su mladi, imaju vremena još godinu dana da stasaju, da sazru. Naredna sezona biće vrlo kvalitetna, jer se dvadesetak naših vaterpolista vratilo u zemlju, sticajem okolnosti – ističe Brdarić i dodaje da na sve treba gledati kao na šansu, pa i ovu nepopularnu odluku.

     

    Bez obzira na konačan ishod, vaterpolisti nastavljaju sa treninzima. U grupama 9 plus trener treniraju u zatvorenom bazenu, a 5 plus trener u teretani.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport