• Preplivali 19 kilometara: Dragan Mirkov i Milan Milojević pomerili svoje granice!

    Zrenjaninski takmičari veterani, Dragan Mirkov (49) iz Plivačkog kluba Proleter i Milan Milojević (57) iz Kluba daljinskog maratonskog plivanja Peskara, prvi su Zrenjaninci koji su preplivali stazu na reci Savi dugačku 19 kilometara!   Mirkov i Milojević su, naime, učestvovali na 53. po redu prestižnom plivačkom maratonu „Jarak – Šabac“, poznatom i kao „Trka za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Preplivali 19 kilometara: Dragan Mirkov i Milan Milojević pomerili svoje granice!

    Zrenjaninski takmičari veterani, Dragan Mirkov (49) iz Plivačkog kluba Proleter i Milan Milojević (57) iz Kluba daljinskog maratonskog plivanja Peskara, prvi su Zrenjaninci koji su preplivali stazu na reci Savi dugačku 19 kilometara!

     

    Mirkov i Milojević su, naime, učestvovali na 53. po redu prestižnom plivačkom maratonu „Jarak – Šabac“, poznatom i kao „Trka za mir“, koji je održan u nedelju, u organizaciji Saveza za plivanje na otvorenim vodama Srbije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Gile, srećan rođendan: Mladi vezista Inđije Stefan Gajilović danas puni 21 godinu

     

    Ovaj međunarodni plivački maraton pliva se rekom Savom u dužini od 18 kilometara i 880 metara.

     

    Sportska manifestacija je ove godine okupila 72 učesnika iz plivačkih klubova širom Srbije, Severne Makedonije, Kine i Mađarske.

     

    Od toga je njih 13 otplivalo celu deonicu, a među njima i Dragan Mirkov i Milan Milojević, koji su time pomerili svoje granice u vodi.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Plivački maraton „Jarak – Šabac“, inače, ima značajan istorijski značaj. Organizuje se u znak sećanja na „Krvavi marš“, kada je 4.500 Šapčana, u septembru 1941. godine, pod pretnjom smrtne kazne, pretrčalo 22 kilometra do nemačkog logora u Jarku. Svako ko je na ovom putu posrnuo, bio je ubijen.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport