• Postiže vrhunske rezultate: Bogdan Drašković dobio priznanje Univerziteta u Novom Sadu

  Student Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu i reprezentativac Srbije u kik-boksu Bogdan Drašković dobitnik je priznanja za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima, koje dodeljuje Univerzitet u Novom Sadu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Postiže vrhunske rezultate: Bogdan Drašković dobio priznanje Univerziteta u Novom Sadu
  Bogdan Drašković i dr Sanja Stanisavljev

   

  Njemu je priznanje uručeno juče, u amfiteatru zgrade Rektorata, na svečanoj dodeli nagrada najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu za postignute uspehe u školskoj 2022/2023. godini. Najuspešnije studente su pozdravili i nagrade i priznanja im uručili rektor Novosadskog univerziteta dr Dejan Madić i prorektor za nastavu dr Đorđe Herceg.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Maša Petrov je jedna od najmlađih i najperspektivnijih šahistkinja

   

  Događaju su prisustvovali i dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ dr Milan Nikolić, kao i prodekanka za nastavu dr Sanja Stanisavljev, koja je i predložila Draškovića za ovo priznanje.

   

  bogdan drašković
  Bogdan sa dekanom dr Milanom Nikolićem

   

  U startu se videlo da je reč o sjajnom momku

   

  Bogdan je rođen 2002. i student je druge godine na smeru softverski inženjering. Prethodno je završio Elektrotehničku i građevinsku školu „Nikola Tesla“, smer elektrotehničar automatike.

   

  Kik-boksom je počeo da se bavi sa 15 godina, u Klubu borilačkih sportova Internacional Ekometal komerc iz Zrenjanina, čiji je član i dan-danas. U startu se videlo da je reč o sjajnom momku pred kojim je lepa karijera. Naime, još u vreme kada je počinjao da trenira osvojio je prvo mesto na svetskom kupu. Od tada su se nizala domaća i međunarodna takmičenja, a stizala su i odličja, kojih je danas već pozamašan broj.

   

  Ove godine osvojio je prvo mesto na Evropskom kupu u kik-boksu „Serbia open“ i na Balkanskom kupu u Tešnju. Trijumfovao je i na Kupu nacija u Novom Sadu. Takođe, kao član naše reprezentacije, predstavljao je Srbiju na Svetskom prvenstvu u kik-boksu, održanom u Portugaliji.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Smatram da je obrazovanje veoma važno i zato sam nastavio školovanje i nakon završetka srednje škole. Ponekad je teško uskladiti obaveze na treninzima i fakultetu, ali kada nešto volite i uz dobru organizaciju sve je moguće. Ovom prilikom bih se zahvalio profesorki dr Sanji Stanisavljev što me je predložila za priznanje, ali i svim mojim profesorima i dekanu fakulteta na podršci – izjavio je za portal zrenjaninski.com Bogdan Drašković, koji sebe u budućnosti vidi u IT sektoru, ali i u ringu, gde ga očekuje još puno uspeha.

   

  bogdan drašković
  Na svečanosti u Rektoratu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport