• PORODICA DRAŠKOVIĆ: Brat i dve sestre neprikosnoveni u ringu (Foto)

  Porodica Drašković iz Zrenjanina u svojim redovima ima prave borce. Brat Bogdan i sestre Tijana i Sara veoma su uspešni kik-bokseri na koje su u Klubu borilačkih sportova Internacional, za koji nastupaju, veoma ponosni.   Trener Goran Zečević vredno ih priprema za predstojeće nastupe, a broj dosadašnjih medalja koje su osvojili na raznim takmičenjima dovoljno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PORODICA DRAŠKOVIĆ: Brat i dve sestre neprikosnoveni u ringu (Foto)

  Porodica Drašković iz Zrenjanina u svojim redovima ima prave borce. Brat Bogdan i sestre Tijana i Sara veoma su uspešni kik-bokseri na koje su u Klubu borilačkih sportova Internacional, za koji nastupaju, veoma ponosni.

   

  Trener Goran Zečević vredno ih priprema za predstojeće nastupe, a broj dosadašnjih medalja koje su osvojili na raznim takmičenjima dovoljno govori o tome da se radi o izuzetno talentovanim borcima.

   

  Bogdan Drašković ima 17 godina i učenik je četvrtog razreda Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, smer elektrotehničar automatike. Prvi u porodici je počeo da se bavi kik-boksom, i to pre nešto više od dve godine. Odmah u startu se videlo da je reč o sjajnom momku pred kojim je lepa karijera. Naime, još u vreme kada je počinjao da trenira osvojio je prvo mesto na svetskom kupu. Od tada su se nizala takmičenja, a stizala su i odličja, kojih je danas već pozamašan broj.

   

  – Kik-boksu me je privuklo to što sam želeo naučim da se branim, kao i želja za takmičenjima i putovanjima. Dok sam išao u osnovnu školu nekoliko godina sam se bavio badmintonom, a onda sam napravio dužu pauzu. Nedostajala su mi takmičenja i putovanja, pa sam počeo da se bavim kik-boksom – priča Bogdan Drašković za portal zrenjaninski.com.

   

  bogdan drašković
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  Mladi Zrenjaninac je osvajač trećeg mesta na evropskom prvenstvu. Osvajao je balkanske i evropske kupove, kao i medalje na državnim i pokrajinskim takmičenjima. Takmiči se u kategoriji juniora, do 60 kilograma.

   

  Uspesi koje je ostvarivao uticali su na Bogdanove mlađe sestre da pođu njegovim stopama. I ispostavilo se da su i one veoma talentovane za ovaj borilački sport. Danas svo troje treniraju pod budnim okom trenera Zečevića.

   

   

  Sara Drašković na svih osam takmičenja osvojila zlato!

   

  Tijana Drašković ima 15 godina i ide u Ekonomsku školu.

   

  – Želela sam da se aktiviram, družim i putujem. Pre ovoga sam trenirala odbojku, ali pošto nismo imali neka posebna takmičenja prešla sam na kik-boks. Radila sam evropsko prvenstvo ove godine, svetski kup prošle godine… Na svetskom kupu sam osvojila treće mesto. A naredne godine me očekuje svetsko prvenstvo i nadam se uspehu – priča Tijana za naš portal.

   

  Sara Drašković ima 11 godina. Brat Bogdan je i na nju uticao da se zainteresuje za ovaj sport. Kuriozitet je da je do sada bila na osam takmičenja i da je na svim osvojila zlato! Nema nijedan poraz. Sara planira da nastavi da se bavi ovim sportom.

   

  Verujemo da njoj, Tijani i Bogdanu predstoji još puno sjajnih rezultata. Koje im od srca želimo!

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport