• Pobednik tri golmanska dvoboja Milan Glišin debituje na golu FK Proleter 2006

    Milan Glišin iz Srpske Crnje naredne nedelje će debitovati kao prvi golman na golu zrenjaninskog Fudbalskog kluba Proleter 2006, na početku prolećnog dela prvenstva B lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina.   Reč je o momku koji je prošle godine pobedio na tri takmičenja golmana. Osvojio je prva mesta na golmanskim dvobojima na Adi Ciganliji u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pobednik tri golmanska dvoboja Milan Glišin debituje na golu FK Proleter 2006

    Milan Glišin iz Srpske Crnje naredne nedelje će debitovati kao prvi golman na golu zrenjaninskog Fudbalskog kluba Proleter 2006, na početku prolećnog dela prvenstva B lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina.

     

    Reč je o momku koji je prošle godine pobedio na tri takmičenja golmana. Osvojio je prva mesta na golmanskim dvobojima na Adi Ciganliji u Beogradu, gde ga je vodio Delivoje Šarenac, zatim na Gradnulici u Zrenjaninu, kao i u Futogu.

     

    Mladi golman je rođen 16. decembra 2005. godine i učenik je saobraćajnog smera Srednje tehničke škole u Kikindi. Fudbalom je počeo da se bavi sa sedam godina, u FK Budućnost iz Srpske Crnje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Srpska liga Vojvodina: Naftagas doneo tri boda iz Bečeja, Radnički pretrpeo novi poraz

     

    – Sada treniram u školi golmana „Uča“ iz Srpske Crnje kod trenera Gorana Savina. Reč je o iskusnom treneru i golmanu koji je 25 godina branio za Budućnost iz Srpske Crnje, Graničar iz Radojeva, Crvenu zvezdu iz Ruskog Sela i Roham iz Nove Crnje. Bio je i trener mlađih kategorija, a poslednjih deset godina radi u golmanskoj školi „Uča“ – priča za portal zrenjaninski.com Milan Glišin.

     

    milan glišin

     

    Debitovao sa 16 godina za prvi tim Begeja

     

    Milan je u drugoj polusezoni 2022. godine dobio poziv od bivšeg trenera Proletera Marka Jovića da dođe na jedan trening i da, ako se pokaže, ostane da brani za kadete.

     

    – Ostao sam da branim kao prvi golman u Drugoj kadetskoj ligi Vojvodine, protiv ekipa kao što su Omladinac iz Novih Banovaca, Inđija i Dinamo iz Pančeva. Kada se završila sezona, bio je plan da se oformi prvi tim i da Proleter zaigra u Zrenjaninskoj B ligi. Međutim, tada sam dobio dve ponude od Omladinca iz Botoša i Begeja iz Žitišta, koji se takmiče u Vojvođanskoj ligi „Istok“. To mi je izgledalo kao savršena sredina za nastavak karijere – ističe Glišin.

     

    Odlučio se za Begej iz razloga što mu je Žitište bilo bliže od Botoša.

     

    – Išao sam redovno na treninge i tadašnji trener Begeja Marko Guteša mi je rekao da samo nastavim da treniram i, kada mi se ukaže šansa da stanem na gol kao prvi golman, da je dobro iskoristim. Debitovao sam sa 16 godina za prvi tim Begeja, u 14. kolu Vojvođanske lige „Istok“ protiv ekipe OFK Kikinda. Ušao sam u 80. minutu i zamenio prvog golmana Begeja Bojana Trivunovića. Imao sam jednu odbranu u tih deset minuta do kraja meča, ali je rezultat, nažalost, ostao 0:2 u korist gostiju – seća se naš sagovornik.

     

     

    Povratak u Proleter 2006

     

    U sledećem, ujednom i poslednjem kolu prvog dela prvenstva, Begej je gostovao u Vlajkovcu ekipi Jedinstva. Milan je tu utakmicu počeo kao prvi golman jer je Trivunović bio odsutan zbog povrede. Pobedili su Žitištani rezultatom 2:1.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tyrant King Megaways: Neobičan susret sa dinosaurusima doneo mu blizu milion dinara!

     

    – Na kraju polusezone imao sam ponude četiri kluba, a jedan od njih je i Proleter 2006 iz Zrenjanina. Poziv sam dobio od predsednika kluba Amira Teljigovića i rado sam se odazvao. Odlučio sam da se vratim u Proleter ali sada i da debitujem za prvi tim protiv istoimene ekipe iz Neuzine. Utakmica je na programu u nedelju, 9. aprila. Došao sam, ne samo zato što ću biti prvi golman, nego i zbog toga što su u klubu i drugari koji su nastupali za kadete – navodi Glišin.

     

    milan glišin

     

    Planira da se preseli u Zrenjanin

     

    Momak, koji je izuzetno posvećen treninzima, branio je poslednjih nedelja na nekoliko prijateljskih utakmica, u sklopu priprema za nastavak prvenstva.

     

    – Pratio sam prvi deo sezone. Proleter je završio na petom mestu. Bilo je utakmica u kojima su bodovi izgubljeni zbog nekih grešaka, ali sve to može da se ispravi u nastavku. Kao što sam rekao, u nedelju nas očekuje utakmica protiv imenjaka iz Neuzine. Trenirali smo vrlo dobro, odigrali nekoliko pripremnih utakmica i očekujem da ćemo dobiti prvo kolo. Naravno, i ja, kao i cela ekipa, na svaku utakmicu idemo po tri boda. Očekujem da u nastavku prvenstva završimo na drugom mestu tabele i da u ovom delu sezone primimo što manje golova. Za to ću se ja pobrinuti već u nedelju, kada budemo igrali protiv ekipe Proletera, koju dočekujemo na Motelu Šumica kao domaćini – poručuje Milan Glišin.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na kraju razgovora dodaje da na leto, po završetku srednje škole, želi da se preseli u Zrenjanin, kako bi bio još posvećeniji treninzima, ali i da nastavi da brani za ekipu Proletera.

     

    milan glišin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport