• Ovako je Opština Nova Crnja rasporedila 16 miliona dinara namenjenih sportu

    Opština Nova Crnja je u ovogodišnjem budžetu izdvojila ukupno 16 miliona dinara namenjenih sufinansiranju programskih aktivnosti u oblasti sporta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ovako je Opština Nova Crnja rasporedila 16 miliona dinara namenjenih sportu
    Foto: Pixabay

     

    Na osnovu raspisanog javnog konkursa, Radna grupa koju je imenovala Opština Nova Crnja usvojila je predlog rešenja o dodeli sredstava.

     

    Sportskom savezu opštine Nova Crnja pripalo je četiri miliona dinara, dok je preostalih 12 miliona podeljeno dvadeset i jednom sportskom klubu i udruženju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najlepši početak takmičarske sezone: Natalija Birdić se okitila zlatom

     

    Od njih, pojedinačno najviše sredstava dobio je Fudbalski klub Budućnost iz Srpske Crnje, koji se takmiči u Vojvođanskoj ligi „Istok“. Ovaj klub u 2024. može da računa na 2,5 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

     

    Po 1,7 miliona dinara dobili su Rukometni klub Vojvoda Stepa i Omladinski rukometni klub Mladost iz Srpske Crnje, a 1,5 miliona dinara pripalo je Fudbalskom klubu Crvena zvezda iz Vojvode Stepe. Sumu iznad milion dinara dobilo je još jedino Sportsko udruženje „Akademac SC“ iz Srpske Crnje, koje može da računa na 1,2 miliona dinara.

     

    Po 990.0000 dinara dodeljeno je fudbalskim klubovima Roham iz Nove Crnje i Borac iz Aleksandrova, dok je novocrnjanski Stonoteniski klub Roham na konkursu dobio 300.000 dinara.

     

    Na po 100.000 dinara iz opštinske kase mogu da računaju udruženja sportskih ribolovaca Šaran iz Srpske Crnje, Šargaš iz Nove Crnje, Beli amur iz Aleksandrova i Vojvoda Stepa, zatim Preferans klub Vojvoda Stepa, šahovski klubovi Budućnost iz Srpske Crnje i Borac iz Aleksandrova, Organizacija za sport i rekreaciju „Stepski vukovi“ i Sportsko udruženje „Stepski sokolovi 2020“ iz Vojvode Stepe, kao i Sportsko borilačko udruženje Aleksandrovo.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Atletski klub Mala pruga iz Aleksandrova i Sportsko šahovsko udruženje „Živojin Brajić“ iz Vojvode Stepe dobili su po 50.000 dinara, a najmanje sredstava, i to 20.000 dinara, dodeljeno je Teniskom klubu Srpska Crnja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin