• Osmerac veterana veslao Begejom, i gradonačelnik se oprobao u ovom sportu (Foto)

    Događajem pod nazivom „24 sata veslanja“, Veslački klub Begej 1883 iz Zrenjanina danas obeležava veliki jubilej – 140 godina postojanja.   Plan je da se na Begeju, na delu koji prolazi kroz grad, vesla u 24 smene od po sat vremena, tako da se obezbedi kontinuitet od 24 sata neprekidnog veslanja.   PROČITAJTE JOŠ: Munja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Osmerac veterana veslao Begejom, i gradonačelnik se oprobao u ovom sportu (Foto)

    Događajem pod nazivom „24 sata veslanja“, Veslački klub Begej 1883 iz Zrenjanina danas obeležava veliki jubilej – 140 godina postojanja.

     

    Plan je da se na Begeju, na delu koji prolazi kroz grad, vesla u 24 smene od po sat vremena, tako da se obezbedi kontinuitet od 24 sata neprekidnog veslanja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Munja na parketu: Blagoje Marković po prvi put će se oprobati u malom fudbalu

     

    Veslaće članovi kluba, od veterana, među kojima će se naći i Milorad Stanulov, osvajač medalja na Olimpijskim igrama i svetskim i evropskim prvenstvima, do najmlađih članova, polaznika škole veslanja. Veslaće i prijatelji kluba, uključujući i one iz drugih veslačkih klubova.

     

    osmerac veterana
    Foto: zrenjaninski.com

     

    U prepodnevnim satima, na reci Begej se našao osmerac veterana kluba Begej 1883, među kojima su i Milorad Grbić, Živa Stankić, Dragan Đukić, Miroslav Đurić, Stevan Mečkić i Milorad Stanulov.

     

    – U pitanju su članovi kluba iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Mi u to vreme nismo imali čamac osmerac. Zapravo, klub ga nije imao sve do ove godine. Mnogi od nas nikada i nisu veslali u njemu. Zato sam predložio predsedniku kluba da i mi veterani jednom sednemo u osmerac. Ovo je bila idealna prilika za to – izjavio je za portal zrenjaninski.com naš proslavljeni veslač Milorad Stanulov.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Današnjem događaju prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i predsednica Saveza za školski sport grada Zrenjanina Kristina Bačić, koji su se takođe, uz pomoć mladih članova kluba, oprobali u veslanju.

     

    gradonačelnik u čamcu
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Bolje bi bilo gradonacelniku da resava zivotne probleme sugradjana nego sto svakog dana vrsi samopromociju

    2. Bravo! Čestitke za jubilej i odličan način da se obeleži! Želim vam bar još 140 uspešnih godina, i veću finansijsku pomoć od države za pripremu i treninge zaista odličnog podmladka koji vesla u ovom klubu ????

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin