• Opstanak u eliti: Elemirski šahisti ostvarili zacrtani cilj

    Nastup Šahovskog kluba Naftagas iz Elemira na prvenstvu Prve lige Srbije, koje je održano u Rumi, bio je više nego uspešan. Elemirski šahisti su zauzeli središnju poziciju na tabeli najboljih srpskih klubova.   Ono što je najvažnije, ne samo da je ostvaren zacrtani cilj, opstanak u eliti, već su snagu elemirskog kluba osetili i najjači […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Opstanak u eliti: Elemirski šahisti ostvarili zacrtani cilj

    Nastup Šahovskog kluba Naftagas iz Elemira na prvenstvu Prve lige Srbije, koje je održano u Rumi, bio je više nego uspešan. Elemirski šahisti su zauzeli središnju poziciju na tabeli najboljih srpskih klubova.

     

    Ono što je najvažnije, ne samo da je ostvaren zacrtani cilj, opstanak u eliti, već su snagu elemirskog kluba osetili i najjači srpski klubovi. Pali su u prvom kolu Vladimirci, kojima je to bio možda i presudan poraz u borbi za titulu prvaka. Time je mali srednjobanatski klub značajno uticao na rasplet u Prvoj ligi i praktično odlučivao i o tome ko će se naći na tronu.

     

    U drugom kolu Elemirci su poraženi od aktuelnog prvaka, ŠK Jelica PEP Goračići, minimalnim rezultatom 3,5:2,5.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Povratak rvača na borilišta: Zrenjaninci po tradiciji imali zapažen nastup

     

    Na kraju, klupski skor je pet pobeda, tri remija i tri poraza. Uz Vladimirce, savladan je Partizan iz Beograda, pa Spartak iz Subotice. U poslednja dva kola Elemirci su prosto razbili rivale, Mladost iz Nove Pazove sa 5,5:0,5 i Crvenu zvezdu Beograd sa 4,5:1,5.

     

    Nerešeno je Naftagas odigrao sa ŠK Mladost Lučani, Novosadskim šahovskim klubom i Jugovićem iz Kaća. Pored aktuelnog prvaka ŠK Jelica PEP – Goračići, Elemirce su nadigrali i Itaka iz Beograda i Sloven iz Rume.

     

    Svi elemirski šahisti ostvarili učinak od preko pedeset posto

     

    Za Naftagas su nastupali velemajstor Vitalij Bernardskij, internacionalni majstori Miloje i Milovan Ratković, i Fide majstori Pavle Dimić, Danilo Besedeš i Siniša Popov. Dve partije odigrao je i internacionalni majstor Predrag Bodiroga.

     

    – Svi naši igrači ostvarili su učinak od preko pedeset posto. Ali, najvažnije je da smo mi drugu godinu zaredom u sredini tabele, kao stabilan prvoligaš. Sada je najvažnije da ekipa ostane na okupu i da uz eventualno jedno pojačanje sledeći put napadnemo sam vrh tabele – kaže za portal zrenjaninski.com Milorad Jankov, dugogodišnji predsednik ŠK Naftagas iz Elemira.

     

    On ističe da su dobrim rezultatima doprineli odlični odnosi i pozitivna atmosfera u klubu i ekipi.

     

    Prvak Srbije je ŠK Jelica PEP – Goračići. Ligu napuštaju ŠK Partizan i Crvena zvezda iz Beograda, kao i Mladost iz Nove Pazove.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport