• Ognjen Karlaš otišao u Poljsku: Prethodnu sezonu u Proleteru pamtiće do kraja života

    Posle odlične sezone u ARKUS ligi, desni bek Ognjen Karlaš je odlučio da napusti Rukometni klub Proleter iz Zrenjanina i oproba se u inostranstvu. Momak koji je pre nekoliko dana proslavio 22 rođendan potpisao je dvogodišnji ugovor sa poljskim Kališom, ekipom koja je prošlu sezonu završila na šestom mestu, a ima ambicije da u narednoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ognjen Karlaš otišao u Poljsku: Prethodnu sezonu u Proleteru pamtiće do kraja života

    Posle odlične sezone u ARKUS ligi, desni bek Ognjen Karlaš je odlučio da napusti Rukometni klub Proleter iz Zrenjanina i oproba se u inostranstvu. Momak koji je pre nekoliko dana proslavio 22 rođendan potpisao je dvogodišnji ugovor sa poljskim Kališom, ekipom koja je prošlu sezonu završila na šestom mestu, a ima ambicije da u narednoj napravi korak dalje.

     

    Karlaš je rođen 7. avgusta 2001. godine u Novom Sadu, a poreklom je iz Bačkog Jarka. Rukometnu karijeru je započeo u rodnom selu, u klubu Mladost – TSK. U Proleter je došao 2019. i u ovom zrenjaninskom klubu je proveo prethodne četiri godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Devetnaestogodišnji Gojko Vuković u Nemačkoj debitovao u seniorskom fudbalu

     

    – Vreme provedeno u Zrenjaninu pamtiću po dobrom društvu i dobrim ljudima, kako u klubu, tako i u gradu. Vremenom sam zavoleo Zrenjanin baš zbog toga. Takođe, želim mom sada već bivšem klubu svu sreću u budućnosti i da ostvari sve ciljeve koje je zacrtao predsednik Milan Milošević – poručio je iz Poljske Ognjen Karlaš.

     

    ognjen karlaš
    Foto: ARKUS liga

     

    Dobra odskočna daska za dalji razvoj

     

    U razgovoru za portal zrenjaninski.com on je kazao da će prethodnu sezonu u Zrenjaninu pamtiti do kraja života kao njegovu najbolje odigranu od kada je u Proleteru. U aprilu je, za sve ono što je prikazao u ARKUS ligi, došla i nagrada u vidu poziva u razvojni tim reprezentacije Srbije, takozvanu B selekciju. Sada je došlo vreme da napravi korak dalje i po prvi put se oproba u inostranstvu.

     

    – Odluka da napustim Proleter je usledila nakon poziva poljskog superligaša Kališa. Do saradnje je došlo na obostrano zadovoljstvo. Imao sam nekoliko ponuda iz inostranstva ali sam se, bez puno razmišljanja i u dogovoru sa mojom porodicom, odlučio za ovu. Poljska rukometna liga je jedna od boljih u Evropi a klub je sa tradicijom. Uveren sam da je ovo dobra odskočna daska za moj dalji razvoj i uspešan nastavak karijere. Takođe, smatram da je ponuda došla u pravo vreme. Nadam se da ću u budućnosti postizati još bolje rezultate – ističe Karlaš.

     

    PROČITAJTE JOŠ: ZA START NAJJAČIH LIGA MERIDIANBET POKLANJA – 4.000 RSD BONUSA!

     

    Letnji odmor, uoči početka prvenstva u Poljskoj, Ognjen je proveo sa porodicom i devojkom Minom. Oni su mu, kako kaže, najveća podrška u životu.

     

    – Slobodno vreme sam, takođe, iskoristio i za trenažni proces sa mojim trenerom Darkom Krsmanom, koji me je pripremao za dolazak u Kališ. Stigao sam u Poljsku na početak priprema, a start prvenstva je zakazan za 30. avgust – ističe Ognjen Karlaš.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport