• OFK Begej u poslednjem trenutku izborio opstanak u Vojvođanskoj ligi „Istok“

    OFK Begej iz Žitišta, uprkos svim problemima koji su ga zadesili u prolećnom delu prvenstva, uspeo je da izbori opstanak u Vojvođanskoj ligi „Istok“.   Podsetimo, u jednom momentu klub je praktično bio prepušten igračima, jer su ga napustili i uprava i trener Jovica Milin. Kapiten Slobodan Grbić i golman Bojan Trivunović su odlučili da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OFK Begej u poslednjem trenutku izborio opstanak u Vojvođanskoj ligi „Istok“

    OFK Begej iz Žitišta, uprkos svim problemima koji su ga zadesili u prolećnom delu prvenstva, uspeo je da izbori opstanak u Vojvođanskoj ligi „Istok“.

     

    Podsetimo, u jednom momentu klub je praktično bio prepušten igračima, jer su ga napustili i uprava i trener Jovica Milin. Kapiten Slobodan Grbić i golman Bojan Trivunović su odlučili da preuzmu ekipu, s ciljem da sačuvaju klub sa višedecenijskom tradicijom, dok se situacija ne stabilizuje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sjajne vesti za Novosađane: Za sve Meridianove igrače – uplata bez provizije na ovim lokacijama

     

    Do samog finiša prvenstva nije se znalo da li će Žitištani ispasti u niži rang takmičenja. Međutim, pobedom u poslednjem, 30. kolu, nad ekipom Jedinstva iz Vlajkovca, OFK Begej je došao do ključna tri boda. Rezultat je bio 3:2 (1:2), a golove za žitištanski klub su postigli Miholjčić u 20, Grbić u 52. i Milin iz penala u 55. minutu susreta. Svakako treba naglasiti i da je na golu Begeja briljirao izvanredni čuvar mreže Bojan Trivunović, jedan od najzaslužnijih što je njegov klub iz ovog susreta izašao kao pobednik.

     

    Sa ukupno osvojenim 31 bodom, jednim manje u odnosu na Omladinac FAM iz Botoša, Žitištani su zauzeli 14. poziciju na tabeli i spasili se ispadanja. Osim Botošana, sledeće sezone će u nižem rangu takmičenja nastupati i Jedinstvo Stević iz Kačareva.

     

    Slobodan Grbić: Na kraju sve dobro ispalo

     

    – Svi smo ostali na okupu, uprkos svemu što nam se dogodilo u prethodnom periodu. Nisu nas napustili ni igrači koji dolaze sa strane, iz Zrenjanina, Beograda i drugih mesta. Na kraju je sve dobro ispalo – kaže za portal zrenjaninski.com kapiten Begeja Slobodan Grbić.

     

    On napominje da je ekipu preuzeo trener Slobodan Dubajić, bivši srpski i jugoslovenski fudbaler sa internacionalnom karijerom. Dubajić je ponikao u Napretku iz Česterega, nakon čega je prešao u zrenjaninski Proleter. Za prvi tim Proletera je nastupao od 1982. do 1991. godine, i bio je standardni prvotimac i kapiten ekipe.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Javili su nam se i drugi ljudi koji su želeli da pomognu klubu. Zahvalio bih se svima njima, a posebno Goranu Radakoviću. Sigurno će se naredne sezone u klubu mnogo ozbiljnije raditi i trenirati, a u planu je da dovedemo bar deset novih igrača – navodi Slobodan Grbić.

     

    Iskusni kapiten na kraju poručuje da je zbog posla i porodice vezan za Žitište i da će ostati u Begeju sve dok bude mogao da igra.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport