• Ofanzivni vezista Nenad Vinović stigao u Rusandu: Borićemo se za svaki bod

    Najbolji strelac Fudbalskog kluba Jedinstvo Nenad Vinović, koji je prošle sezone u Međuopštinskoj ligi Kikinda – Žitište 31 put zatresao protivničku mrežu (24 gola u prvenstvu, četiri u baražu i tri u kupu), napustio je Novobečejce i pojačao redove Rusande iz Melenaca, novog člana Vojvođanske lige „Istok“.   Ofanzivni vezista je rođen 8. marta 1996. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ofanzivni vezista Nenad Vinović stigao u Rusandu: Borićemo se za svaki bod

    Najbolji strelac Fudbalskog kluba Jedinstvo Nenad Vinović, koji je prošle sezone u Međuopštinskoj ligi Kikinda – Žitište 31 put zatresao protivničku mrežu (24 gola u prvenstvu, četiri u baražu i tri u kupu), napustio je Novobečejce i pojačao redove Rusande iz Melenaca, novog člana Vojvođanske lige „Istok“.

     

    Ofanzivni vezista je rođen 8. marta 1996. godine u Somboru, a odrastao je u Novom Bečeju. Ponikao je u Jedinstvu, odakle je otišao u Školu fudbala „Profesor Bolesnikov“ iz Novog Sada. Kasnije je prešao u RFK Novi Sad, a zatim se vratio u Jedinstvo, koje je u to vreme bilo član Srpske lige. Put ga je dalje vodio u novosadski Proleter, koji se borio u Prvoj ligi, potom u BSK iz Borče, Sentu, Borac iz Novog Sada, Vrdnik, Budućnost iz Gložana, Vojvodinu iz Bačkog Gradišta, Kozaru i OFK Bečej.

     

    Prethodna sezona bila izazovna

     

    Kako kaže u razgovoru za portal zrenjaninski.com, prethodna sezona bila je izazovna za njega. Vratio se iz Srpske lige sa željom da pomogne matičnom klubu da se plasira u viši rang takmičenja.

     

    – Došao sam u Jedinstvo sa velikom željom da pokrenem ekipu i ljude u klubu, kako bismo ostvarili zacrtani cilj. A to je Područna liga Zrenjanin. Okupili smo se bukvalno nekoliko dana pred početak prvog kola i, korak po korak, došli do kraja polusezone kada smo, uz dosta muke, osvojili titulu jesenjeg šampiona – priseća se Nenad Vinović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Boško Kvrgić novo pojačanje Rusande: Klub ima najveće ambicije u Vojvođanskoj ligi

     

    Tokom zimske pauze, Jedinstvo je dovelo nekoliko pojačanja, i to domaćih igrača i Nenadovih drugara iz okolnih mesta.

     

    – Napravili smo konkurentnu ekipu, pojačali roster i odmah je bilo lakše. Igrali smo dobro, pobeđivali, a poslednja utakmica u prvenstvu određivala je ko će se plasirati u viši rang direktnim putem i osvojiti titulu. Preuzeo sam odgovornost i promašio penal. Ali, hvala Bogu, vratio sam sve to u baražu gde sam sa tri pogotka u prvoj utakmici doneo veliku prednost ekipi. Kasnije je sve bilo lakše. I na kraju je ostvaren cilj, što je i najbitnije – navodi Vinović.

     

    nenad vinović

     

    Poziv Rusande prihvatio sa zadovoljstvom

     

    Odluku da posle svega napusti redove Jedinstva obrazlaže time da se klub sa Tise nije konsolidovao i da je izostala veća podrška pojedinih ljudi, koju je očekivao.

     

    – Imao sam nekoliko ponuda, a poziv Rusande, na čelu sa predsednikom Ivanom Mojsinom, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom. Smatram da klub raste, na zdravim je nogama, i uz odličnog trenera Vladimira Popova ni rezultati neće izostati – naglašava naš sagovornik.

     

    PROČITAJTE JOŠ: MINIMALAC SE POVEĆAVA DO KRAJA GODINE: OVDE se PRIJAVITE i preuzmite odmah 4.000 DINARA!

     

    On dodaje da su njegova očekivanja uvek najveća.

     

    – Novi smo u ligi koja će biti nepredvidiva. U njoj je dosta dobrih ekipa i igrača. Trener forsira napadački stil, što mi se sviđa i prija kao igraču. Melenci su fudbalsko mesto sa dosta dobrih igrača, ljudi u selu vole fudbal i smatram da uz njihovu podršku ni rezultati neće izostati. U svakom slučaju, borićemo se za svaki bod – poručuje golgeter Nenad Vinović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport