• Odličan učenik i plivač: Mateja Janković iz Tomaševca je dete za primer

    Ubrzo nakon što je najstariji brat krenuo da trenira plivanje, Mateja Janković iz Tomaševca, sela na teritoriji grada Zrenjanina, odlučio je da sledi njegov primer i da se posveti ovom sportu. U to vreme je imao svega pet godina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odličan učenik i plivač: Mateja Janković iz Tomaševca je dete za primer
    Foto: Plivački klub Proleter

     

    – Srednji brat i ja smo u isto vreme počeli da treniramo plivanje, jer nam se svideo taj sport. U međuvremenu, oba brata su zbog drugih obaveza odustala od treninga, a ja sam i dalje aktivan – priča za portal zrenjaninski.com Mateja Janković, koji će naredne nedelje, 23. marta, proslaviti 14. rođendan.

     

    Devet godina kasnije, Mateja Janković je jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih mladih članova zrenjaninskog Plivačkog kluba Proleter. Koliko je posvećen plivanju pokazuje i to što svakog dana, izuzev nedelje, putuje od Tomaševca do Zrenjanina, kako bi prisustvovao treninzima na Gradskom bazenu. I ne samo da je sjajan plivač, nego je i odličan učenik. Trenutno pohađa sedmi razred Osnovne škole „Mladost“ iz Tomaševca.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Totalna dominacija u ringu: Kik-bokser Bogdan Drašković osvojio titulu prvaka države

     

    – Dosta je naporno, pošto odmah posle škole, a idem u prepodnevnu smenu, moram da se spremim za treninge. Stignem samo da ručam i zatim krećem za Zrenjanin. Uveče se vratim kući, malo odmorim i onda učim, nekada i do 23 sata, ukoliko je potrebno. Šest puta nedeljno idem na treninge i samo nedeljom sam slobodan, onda kada nemamo takmičenja – ističe naš mladi sagovornik.

     

    mateja janković
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Mateja dodaje da, ipak, kada se nešto voli, a on plivanje obožava, nađe se načina da se sve obaveze uklope. I još mu ponekad ostane slobodnog vremena da sa drugarima u selu zaigra mali fudbal.

     

    – Naravno, ništa od toga ne bih postigao da nemam ogromnu podršku svih članova porodice. Na treninge me voze mama, tata i stariji brat, kako ko stigne – napominje on.   

     

    Mateja se trenutno takmiči u kategoriji starijih kadeta, a kao svoj dosadašnji najveći uspeh izdvaja zlatnu medalju na državnom prvenstvu, osvojenu u pionirskoj konkurenciji. Nisu izostala ni odličja sa međunarodnih i školskih takmičenja.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – U subotu idem na državno prvenstvo Srbije u apsolutnoj konkurenciji i plivaću sa starijim takmičarima, kako bih pokušao da popravim vreme za državni šampionat u mojoj kategoriji. Posle toga sledi Liga mladih plivača, a onda me očekuju pripreme za državno prvenstvo u julu – navodi Mateja Janković i poručuje da želi da u budućnosti napravi velike rezultate u plivačkom sportu.

     

    mateja janković
    Foto: Nenad Blažin

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport