• ODIGRANA ATRAKTIVNA RAGBI UTAKMICA NA VOJNOM STADIONU (FOTO)

  RK Petrovgrad – RK Szeged 43:51 U okviru priprema za predstojeću sezonu, u subotu, 4. marta, na Vojnom stadionu, u naselju Mala Amerika, odigrana je utakmica između ragbista Petrovgrada i gostiju iz mađarskog Segedina. Viđena je veoma zanimljiva i borbena utakmica sa dosta eseja (spuštanje lopte u protivnički prostor) na obe strane. Nakon utakmice, Marko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ODIGRANA ATRAKTIVNA RAGBI UTAKMICA NA VOJNOM STADIONU (FOTO)

  RK Petrovgrad – RK Szeged 43:51

  Foto: Zoran Bogaroški

  U okviru priprema za predstojeću sezonu, u subotu, 4. marta, na Vojnom stadionu, u naselju Mala Amerika, odigrana je utakmica između ragbista Petrovgrada i gostiju iz mađarskog Segedina.

  Foto: Zoran Bogaroški

  Viđena je veoma zanimljiva i borbena utakmica sa dosta eseja (spuštanje lopte u protivnički prostor) na obe strane.

  Foto: Zoran Bogaroški

  Nakon utakmice, Marko Vuković, trener domaće ekipe, bio je zadovoljan zalaganjem svoje ekipe, ali je i napomenuo da se ipak treba više poraditi na „raki“, segmentu kolektivne borbe za loptom. Ova formacija je tehnički veoma zahtevna i za pravilno izvođenje, potrebna je velika uigranost jer postoji niz sudijskih pravila koje prate rak.

  Foto: Zoran Bogaroški

  Ragbi je danas globalni sport koji se neprestano razvija na svim nivoima, a širom sveta u takmičenjima učestvuje 101 zemlja.

  Foto: Zoran Bogaroški

  Svetski ragbi kup zvanično je treći najgledaniji sportski događaj na planeti, odmah nakon Olimpijskih igara i SP u fudbalu.

  Foto: Zoran Bogaroški

  – Nažalost, interesovanje za ragbi u Zrenjaninu nije na zavidnom nivou, ali trudićemo se da to popravimo u narednim godinama. Ragbi klub Petrovgrad postoji od 2015. godine, i trenutno se sa seniorskom ekipom takmiči u B prvenstvu Srbije – rekao je Marko za portal zrenjaninski.com.

  Tekst i foto: Zoran Bogaroški

  Foto: Zoran Bogaroški
  Foto: Zoran Bogaroški
  Foto: Zoran Bogaroški
  Foto: Zoran Bogaroški

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport