• Odbojkaši Hendi sporta državni vicešampioni: Devojke ozbiljno pojačale tim

    Proteklog vikenda Čačak je bio domaćin državnog prvenstva Specijalne olimpijade Srbije u odbojci za muškarce.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbojkaši Hendi sporta državni vicešampioni: Devojke ozbiljno pojačale tim
    Foto: Hendi sport

     

    Specijalna škola „1. novembar“ ugostila je osam ekipa, a organizatori su bili Sportski klub Morava iz Čačka i Specijalna olimpijada Srbije.

     

    Nakon divizioniranja, ekipa Hendi sport kluba iz Zrenjanina pored sebe je u prvoj diviziji imala Pčelice iz Kragujevca, Kliker iz Pančeva i domaćina Moravu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tekvondisti Proletera sjajni u Podgorici: Vanja Andrić osvojio zlato, Jana Đuranović srebro

     

    U prvoj utakmici, Zrenjaninci su odmerili snage sa tradicionalno neugodnim protivnikom Klikerom. Od početka utakmice, koja je bila na poen – dva razlike za neki od timova, videla se veća želja za pobedom kod Pančevaca. Utakmica je bila na veoma visokom nivou, a ekipa iz Pančeva je u svim segmentima minimalno grešila tokom prvog seta.

     

    Prvi set su Pančevci dobili rezultatom 15:12. U drugom setu je zrenjaninski tim zaigrao mnogo bolje i rezultatski se vratio u igru, pa je u setovima izjednačio na 1:1.

     

    U trećem, odlučujućem setu, Hendi sport je podlegao pritisku i nije uspeo da se izbori sa protivnikom, koji je posle početnog uspeha dobio novu snagu i zaigrao maestralno. Treći set je izgubljen tesnim rezultatom 15:12, što je Pančevcima donelo dragocene bodove na tabeli.

     

    U drugom i trećem meču, Hendi sport je odmerio snage sa ekipama iz Kragujevca i Čačka, kada su pokazali visok kvalitet i iskustvo, te pobedili oba protivnika rezultatom 2:0 u setovima. Istim rezultatom je i ekipa iz Pančeva dobila oba meča, tako da su Zrenjaninci u ukupnom zbiru bili iza Pančeva, koje je zauzelo prvo mesto.

     

    Ekipa Hendi sport kluba je nastupala u sastavu: Muhamed Tepeku, Vlada Erdeljan, Borko Spalević, Peđa Nikolić, Katarina Zlatković i Silvija Rakazov.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inače, specifičnost ovog takmičenja je u tome što devojke mogu da nastupe u muškom sastavu, što nije dozvoljeno u obrnutom slučaju.

     

    – Naše devojke su bile sjajne i svojim nastupom su značajno pojačale tim. Inače mi je veoma žao što nismo ponovili uspeh od prošlih godina kada su naši momci dominirali. Ovog puta je Pančevo bilo nepremostiva prepreka za naš tim. Čestitam im na velikoj borbenosti i zasluženom plasmanu na takmičenju. Našem timu je nedostajalo malo više energije i želje za pobedom – ocenio je trener Hendi sporta Borislav Boba Nuhanović.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport