• Odbojkaš Pariz Voleja Milorad Kapur: Ravni Topolovac je najbolje mesto na svetu

    Kao član naše odbojkaške reprezentacije, boje Srbije na upravo završenom 33. Evropskom prvenstvu u Italiji branio je libero Milorad Kapur, rodom iz Ravnog Topolovca, sela na području opštine Žitište. Muška seniorska selekcija Srbije učešće na ovom prvenstvu je završila kao šestoplasirana.   PROČITAJTE JOŠ: Dino Radončić novi igrač Bajerna: Presrećan sam što sam došao u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbojkaš Pariz Voleja Milorad Kapur: Ravni Topolovac je najbolje mesto na svetu

    Kao član naše odbojkaške reprezentacije, boje Srbije na upravo završenom 33. Evropskom prvenstvu u Italiji branio je libero Milorad Kapur, rodom iz Ravnog Topolovca, sela na području opštine Žitište. Muška seniorska selekcija Srbije učešće na ovom prvenstvu je završila kao šestoplasirana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dino Radončić novi igrač Bajerna: Presrećan sam što sam došao u Minhen

     

    – Mislim da smo ceo turnir odigrali jako dobro i da treba da budemo zadovoljni. Svaku utakmicu na prvenstvu smo igrali sve bolje i bolje. Nažalost, nismo imali sreće u žrebu pa da u grupi budemo sa domaćinom Italijom. Nakon toga nas je žreb spojio sa Poljskom, trenutno možda najboljom ekipom na svetu, koja je i osvojila prvenstvo. U tom meču smo imali šanse. Da smo uspeli da preokrenemo rezultat i dobijemo treći set, sigurno bi utakmica otišla u drugom smeru. Tada bismo verovatno imali šanse za polufinale u kojem bi nas čekala Slovenija, ekipa našeg nivoa. Bila bi to, siguran sam, jako zanimljiva utakmica i postojala bi velika šansa da uđemo čak i u finale – ocenjuje za portal zrenjaninski.com učešće Srbije na Evropskom prvenstvu u odbojci Milorad Kapur.

     

    milorad kapur
    Foto: volleytimes.com/Stefania Marone

     

    Atmosfera u reprezentaciji bila sjajna

     

    Prvobitno je bilo objavljeno da je naša selekcija u konačnom plasmanu zauzela peto mesto. Ispostavilo se ipak da je šesta, jer Holandija ima identičan učinak kao i izabranici Igora Kolakovića, ali i bolji poen količnik. Srbija je ostvarila pet pobeda, dva poraza, osvojila 15 bodova uz set količnik 16:8 i poen količnik 563:543 (1,036), dok je Holandija sa istim učinkom (5, 2, 15, 18:9) i poen količnikom 603:576 (1,046).

     

    – Ne mogu da kažem da je to uspeh, ali definitivno nije ni neuspeh. Treba da budemo zadovoljni jer imamo neki svoj cilj koji smo zacrtali još pre početka sezone, a to je plasman na Olimpijske igre. Nadam se da ćemo taj cilj i ostvariti – ističe Kapur.

     

    On dodaje da je atmosfera u reprezentaciji bila sjajna i da su svi igrači uživali prethodna četiri meseca koliko su zajedno.

     

    – Vredno smo trenirali, davali maksimum na treninzima i mislim da ćemo u budućnosti igrati još bolje. Takođe, zadovoljan sam svojim nastupom, jer mi je to prvo učešće na prvenstvu. Naravno, treba da poradim na nekim sitnijim stvarima da bih bio što bolji. Sigurno ću gledati da to ispravim kako na nekim narednim utakmicama ne bi dolazilo do istih grešaka – iskren je naš sagovornik.

     

    milorad kapur
    Foto: volleytimes.com/Stefania Marone

     

    Istorijska sezona u Partizanu

     

    Milorad je, kada je reč o klupskoj karijeri, u Odbojkaškom klubu Partizan imao sezonu iz snova. Posle 12 godina titula se ponovo našla u rukama igrača Partizana, a ova crno-bela generacija se upisala zlatnim slovima u istoriju kluba osvajanjem Super kupa Srbije, Kupa Srbije i Superlige Srbije.

     

    – Sezonom u Partizanu sam prezadovoljan. Mislim da smo postigli nestvaran rezultat. Uoči početka takmičenja smo znali da imamo dobru ekipu, ali nas niko nije svrstavao u krug favorita. Imali smo neviđenu atmosferu kakvu za 15 godina profesionalnog bavljenja odbojkom nisam doživeo – naglašava Kapur.

     

    Sledeća njegova stanica je Pariz Volej, sa kojim je već potpisao ugovor.

     

    – Još nisam otišao u klub zbog reprezentativnih obaveza, ali ću se sredinom sledećeg meseca, posle kvalifikacionog turnira u Japanu, pridružiti ekipi. Nadam se da ćemo imati uspešnu sezonu – kaže Kapur.

     

    I kao u onoj pesmi „Selo moje, lepše od Pariza“, tako i Milorad, koji će naredni period svog života provesti u glavnom gradu Francuske, poručuje da je njegov Ravni Topolovac najbolje mesto na svetu.

     

    – Koliko mi obaveze to dozvoljavaju, odlazim tamo da vidim porodicu, rodbinu i prijatelje. Ne idem toliko često, ali kad god ugrabim trenutak dođem i zaista uživam kad sam kod kuće – navodi Milorad.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na kraju dodaje da sve ovo vreme ima bezrezervnu podršku porodice, a ponajviše supruge Vesne, koja je uvek uz njega.

     

    – Uz njih je sve lakše i to sigurno utiče i na moje raspoloženje i igre na terenu – zaključuje Milorad Kapur.

     

    milorad kapur sa suprugom
    Milorad sa suprugom Vesnom (Foto: Privatna arhiva)

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport