• Nova energija u ekipi: Rukometaši Proletera pobedom započeli drugi deo sezone

    Drugi deo sezone u Super rukometnoj ligi Srbije rukometaši Proletera iz Zrenjanina započeli su pobedom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nova energija u ekipi: Rukometaši Proletera pobedom započeli drugi deo sezone
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Rukometaši Proletera su u 15. kolu, na svom terenu, savladali Jugović iz Kaća rezultatom 31:30 (15:11).

     

    Trener Proletera Miljan Stanić kaže za portal zrenjaninski.com da je klub uoči zimske pauze, kao poslednji na tabeli, imao svega dva boda na kontu i da je ova utakmica došla kao melem na ranu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Svaka čast, momci! Pioniri Odbojkaškog kluba Proleter prvaci Vojvodine!

     

    – Morali smo da pobedimo. Odigrali smo fantastično 42 minuta, gde je sve funkcionisalo, do momenta dok smo imali snage. Nakon toga, usled slabijeg rostera, malo smo zatajili, i to samo u realizaciji. Na kraju smo imali i sreće. Ovaj trijumf je jedan veliki podstrek mladim igračima da rade što više i da napreduju, a nama da verujemo u konačni uspeh. Mislim da smo na dobrom putu, a gde ćemo stići, to će vreme pokazati – izjavio je Miljan Stanić, koji je zrenjaninsku ekipu preuzeo pred kraj prošle godine, zamenivši na klupi Gorjana Spahića.

     

    Stanić kaže da je jako zadovoljan time kako je protekao pripremni period, iz razloga što nije bilo povreda među igračima. Dodaje da se u ekipi polako uspostavlja sistem koji daje rezultate, što se i pokazalo na prethodnoj utakmici.

     

    – Doveli smo trojicu igraču, levog beka Nikolu Lazića, pivota Nikolu Sekulića i levo krilo Veljka Radisavljevića. To su momci koji su nam podigli kvalitet treninga, samim tim i igre. Verujem da ćemo, uz još jedno ili dva pojačanja do kraja prelaznog roka, biti konkurentni u nastavku prvenstva – ističe Stanić.

     

    Ovog vikenda rukometaši Proletera idu u goste direktnom konkurentu, ekipi Vranja 1957, koja ima svega dva boda više i nalazi se na pretposlednjem mestu. Utakmica je na programu u subotu od 19 časova.  

     

    – Kao trener, uvek idem na pobedu, jer sam po prirodi optimista. Želim da takav stav prenesem i na igrače. Mislim da će u subotu pobediti onaj koji bude hrabriji tog momenta – dodao je Stanić.

     

    Prvi deo sezone bio jako turbulentan

     

    Predsednik Rukometnog kluba Proleter, zrenjaninski privrednik Milan Milošević, priznaje u razgovoru za portal zrenjaninski.com da nije zadovoljan prvim delom sezone koji je, kako ocenjuje, prošao jako turbulentno. Ujedno dodaje da zbog toga krivi isključivo sebe.

     

    – Mislim da u igračkom smislu selekcija nije bila loša, ali su kod nekih igrača isplivale loše ljudske karakteristike. Oni su nam pokvarili dobru atmosferu u ekipi, zbog čega je došlo do mnogo promena u igračkom kadru. Mislim da smo sada stvorili tim koji je konkurentan da se izbori za opstanak u Super ligi. Doveli smo novog trenera, u timu vlada nova energija, a momci dišu kao jedan. Verujem da sve ide u dobrom pravcu. Daćemo sve od sebe da ostanemo u elitnom rangu. Ako se to i ne desi, Proleter će svakako i u budućnosti nastaviti da se takmiči – ocenjuje Milošević.

     

    On je ovom prilikom pozvao sve privredne subjekte da pomognu Rukometnom klubu Proleter, kao jednom od brendova grada na Begeju.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Mnogo dobrih stvari smo napravili u prethodnom periodu, ali ukoliko grad smatra da neko drugi treba da dođe na čelo kluba, vrlo rado bih prepustio mesto nekome ko ima veću energiju i finansijski više može da pomogne. I u tom slučaju bih ostao u klubu i pomagao koliko god mogu – poručio je Milan Milošević.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Kada se Naftagas tj NIS GAS vrati Zrenjaninu i Proleteru kojima po svemu pripada, tada će sve doći na svoje.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport