• Nikola Kosović pojačao redove Begeja i zadužio kapitensku traku

    Nikola Kosović, koji će 30. maja ove godine napuniti dvadeset godina, jesenas se vratio u redove OFK Begej iz Žitišta i sada je uzdanica kluba koji nastupa u Vojvođanskoj ligi „Istok“. Iako je jedan od najmlađih igrača, on je zadužio i kapitensku traku.   Kosović je upravo u Žitištu, gde i živi, 2006. napravio prve […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nikola Kosović pojačao redove Begeja i zadužio kapitensku traku

    Nikola Kosović, koji će 30. maja ove godine napuniti dvadeset godina, jesenas se vratio u redove OFK Begej iz Žitišta i sada je uzdanica kluba koji nastupa u Vojvođanskoj ligi „Istok“. Iako je jedan od najmlađih igrača, on je zadužio i kapitensku traku.

     

    Kosović je upravo u Žitištu, gde i živi, 2006. napravio prve fudbalske korake. Kao igrač Begeja je, u mlađim kategorijama, bio i u kampu reprezentacije Srbije 2010. godine. Odmah nakon kampa napustio je Begej i prešao u Akademiju Bambi. U Zrenjaninu je bio sve do prošle godine. Dok je bio u zrenjaninskom Radničkom odigrao je i nekoliko utakmica za selekciju Vojvodine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Šampion: Tomislav Milić još jednom demonstrirao nadmoć u ringu

     

    – U Begej sam se vratio najviše zbog toga što nisam bio standardan u Radničkom, a meni kao mladom igraču su najpotrebnije utakmice kako bih stekao određeno iskustvo. Iskreno sam uveren da sam doneo pravu odluku. U Begeju sam standardan i imamo redovne treninge, što je meni jako bitno – kaže za portal zrenjaninski.com Nikola Kosović, koji igra na poziciji štopera, a po potrebi i beka.

     

    Uloga kapitena pružila dodatno samopouzdanje

     

    Ove polusezone Žitištanima se priključilo nekoliko igrača, a došao je i novi trener Milenko Zečević.

     

    – Svi su se jako dobro uklopili i atmosfera u timu je odlična. U nastavku prvenstva očekujem da ostvarimo što više pobeda, kako bismo se približili vrhu tabele – ističe Kosović.

     

    Prolećni deo prvenstva OFK Begej je započeo ubedljivom pobedom na domaćem terenu, nad ekipom Radničkog iz Sutjeske, rezultatom 5:0. U narednom kolu Žitištani su pretrpeli poraz u Elemiru od Naftagasa, rezultatom 2:0, dok su u 20. kolu istim rezultatom pobedili Radnički iz Kovina. Prošlog vikenda bili su slobodni, a narednog ih očekuje gostovanje u Plandištu, gde će snage odmeriti sa Slogom.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Odradili smo naporne pripreme. Trenirao sam dvaput dnevno kako bih se što bolje spremio za nastavak prvenstva. Uprava je rešila da me nagradi za trud i postavila me je za kapitena ekipe, iako sam još uvek bonus igrač, to jest jedan od najmlađih u timu. Meni to mnogo znači i potrudiću se da ispunim očekivanja uprave. Volim izazove, tako da za mene to nije nikakav problem. Štaviše, uloga kapitena mi je pružila dodatno samopouzdanje – zaključuje Nikola Kosović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport