• Nikola Kirćanski je momak za primer – radi, trenira i osvaja zlatne medalje!

    Članovi Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom K2 iz Zrenjanina osvojili su pet medalja na državnom pojedinačnom prvenstvu u stonom tenisu. Prvenstvo je održano u Master centru u Zemunu.   Zlatnu medalju osvojio je Nikola Kirćanski, srebrom su se okitili Sanja Mijatović i Goran Perlić, dok je bronza pripala Milanu Zelenu i Kristini Arančić.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nikola Kirćanski je momak za primer – radi, trenira i osvaja zlatne medalje!

    Članovi Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom K2 iz Zrenjanina osvojili su pet medalja na državnom pojedinačnom prvenstvu u stonom tenisu. Prvenstvo je održano u Master centru u Zemunu.

     

    Zlatnu medalju osvojio je Nikola Kirćanski, srebrom su se okitili Sanja Mijatović i Goran Perlić, dok je bronza pripala Milanu Zelenu i Kristini Arančić.

     

    Portal zrenjaninski.com posetio je dvadesetosmogodišnjeg Nikolu Kirćanskog u njegovom domu i evo šta nam je on kazao nakon ovog velikog uspeha.

     

    – Konkurencija je bila zaista jaka, ali sam uspeo da se domognem zlatne medalje – kazao je Nikola.

     

     

    On se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u klubu čiji je član.

     

    – Grad nam dosta pomaže što se tiče finansijskih sredstava. Međutim, najveći problem je da privučemo mlade osobe sa invaliditetom u naš klub. Jedan od razloga zašto bi trebalo da nam se pridruže jeste i taj da, ako osvoje medalje na međunarodnoj sceni, mogu sebi da obezbede državne stipendije i penzije – objašnjava Nikola Kirćanski.

     

    Pročitajte još: Prvi put u istoriji gradski derbi pripao Stenesu! (Foto)

     

    Nikola se stonim tenisom bavi od 2005, a godinu dana kasnije postao je član kluba K2. On se takmiči u kategoriji osoba sa najblažim stepenom invalidnosti. Puno puta je bio državni prvak

     

    Nikola je završio srednju Medicinsku školu i Defektološki fakultet u Novom Sadu. Master studije je završio ove godine u Beogradu. Radi u Centru za socijalni rad u Zrenjaninu, u Dnevnom boravku „Alternativa“. Trenira poslepodne i uveče, nakon posla.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport