• Nezapamćen uspeh naših veslača: Ovo Otvoreno prvenstveno Vojvodine će dugo pamtiti!

  Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Vojvodine u veslanju, koje je održano na Paliću, takmičari Veslačkog kluba Begej 1883 iz Zrenjanina pamtiće dugo. Tri posade osmerca osvojile su tri medalje. I to nisu sva odličja – bilo ih je još!   Zlatnu medalju osvojio je juniorski osmerac VK Begej 1883, u sastavu Ilija Ćopić, Nemanja Markov, Vukašin Lužaić, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nezapamćen uspeh naših veslača: Ovo Otvoreno prvenstveno Vojvodine će dugo pamtiti!

  Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Vojvodine u veslanju, koje je održano na Paliću, takmičari Veslačkog kluba Begej 1883 iz Zrenjanina pamtiće dugo. Tri posade osmerca osvojile su tri medalje. I to nisu sva odličja – bilo ih je još!

   

  Zlatnu medalju osvojio je juniorski osmerac VK Begej 1883, u sastavu Ilija Ćopić, Nemanja Markov, Vukašin Lužaić, Luka Grujić, Vuk Božić, Jovan Đukić, Miloš Lavirac, Ognjen Kostin i kormilar Kosta Trajanovski.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Počeo treći rukometni kamp „Handball Friends“ u Novom Bečeju (Foto)

   

  Zlatom se okitio i kadetski ženski osmerac sa muškim kormilarom, koji je privukao najviše pažnje na regati. Osmerac je veslao u sastavu Nataša Kojčić, Iva Kikinđanin, Elena Trubajić, Katarina Kontić, Nađa Kikinđanin, Ines Jocić, Katarina Nikić, Iva Kostin i kormilar Kosta Trajanovski.

   

  Zlatni su bili i Miloš Lavirac i Marko Jančikin (VK Tamiš) u dublu za juniore, kao i Sara Đukić u skifu za mlađe pionirke.

   

  Srebrne medalje osvojili su Katarina Nikić, Ines Jocić, Nađa Kikinđanin i Iva Kostin u skul četvercu za juniorke. Miloš Lavirac i trojica članova VK Tamiš (Marko Jančikin, Petar Perić i Lazar Kovačević) takođe su osvojili srebro u skul četvercu za juniore.

   

  Bronzanu medalju osvojio je kadetski osmerac u sastavu Ognjen Kovač, Nenad Markov, Tihomir Bogovac, Dušan Đukić, Vukašin Lužaić, Jovan Đukić, Ilija Ćopić, Luka Grujić i kormilar Kosta Trajanovski. Bronzana je bila i Nataša Kojčić u skifu za pionirke.

   

   

  Kormilar pobedničke posade završio u vodi

   

  Odlično su veslali i Katarina Nikić, Ines Jocić, Nađa Kikinđanin i Iva Kostin u skul četvercu za kadetkinje, Vuk Božić i Ognjen Kostin u dublu za seniore, kao i Vuk Božić i Ognjen Kostin u dublu za juniore. Svi oni su osvojili peta mesta.

   

  Takmičenje su u kvalifikacijama završili Brana Grubački u skifu za kadete, Ognjen Kovač i Nenad Markov u dublu za kadete, Tihomir Bogovac i Dušan Đukić u dublu za kadete, Ilija Ćopić, Luka Grujić, Jovan Đukić i Vukašin Lužaić u skul četvercu za kadete, Sara Đukić u skifu za pionirke, Uroš Mihajlov u skifu za pionire, Jovan Sinđić u skifu za pionire, Branislav Aracki i Uroš Brusin u dublu za pionire i Nemanja Markov u skifu za juniore.

   

  Veliki uspeh ostvarila je pionirka Nataša Kojčić, koja se kvalifikovala na međunarodni kamp „Row to Olympics“. Ove godine kamp će biti održan u Nemačkoj, a Nataši će to biti drugo učešće. Ona je, naime, učestvovala i na prošlogodišnjem, održanom u Francuskoj.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Veslači Begeja 1883 su imali i jednu nesvakidašnju situaciju, koju su uspeli da zabeleže. Zbog zgusnutog programa finalnih trka za juniore, dok je Miloš Lavirac veslao finale u skul četvercu, juniorski osmerac je morao da krene na start bez njega. Miloš je odmah posle trke četveraca kolima otišao do starta gde je sudijskim čamcem na vreme prebačen u osmerac.

   

  A na kraju takmičenja, nakon dodele medalja, morala je da se ispoštuje tradicija, pa je kormilar pobedničke posade završio u vodi!

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport