• Najperspektivnija odbojkašica u državi Aleksandra Uzelac karijeru nastavlja u Brazilu

    Najperspektivnija mlada odbojkašica u državi, po izboru Odbojkaškog saveza Srbije, Aleksandra Uzelac iz Zrenjanina, posle tri godine provedene u Železničaru iz Lajkovca karijeru će nastaviti u Brazilu. Biće to njen prvi odlazak u inostranstvo, a Aleksandra kaže da jedva čeka da se zaputi na drugi kontinent.   – U pitanju je klub Fluminense iz Rio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najperspektivnija odbojkašica u državi Aleksandra Uzelac karijeru nastavlja u Brazilu

    Najperspektivnija mlada odbojkašica u državi, po izboru Odbojkaškog saveza Srbije, Aleksandra Uzelac iz Zrenjanina, posle tri godine provedene u Železničaru iz Lajkovca karijeru će nastaviti u Brazilu. Biće to njen prvi odlazak u inostranstvo, a Aleksandra kaže da jedva čeka da se zaputi na drugi kontinent.

     

    – U pitanju je klub Fluminense iz Rio de Žaneira. Pošto mi je istekao ugovor sa Železničarem, bilo je mnogo pregovora i priča da li sam spremna za inostranstvo. Usledilo je i dosta ponuda, pa je bilo teško odlučiti šta i kako dalje. Puno sam razgovarala sa trenerom Železničara Brankom Kovačevićem, mojim roditeljima i menadžerom. Nekako smo svi zajedno procenili da je za mene najbolje rešenje Brazil, zato što je tamo odbojkaška liga baš jaka. To će mi svakako značiti u nastavku karijere, kako bih mogla još više napredujem. Želim da imam nove avanture i izazove – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandra Uzelac, devojka rođena 27. jula 2004. godine, koja je prve odbojkaške korake napravila u OK Bagljaš, kod trenera Milenka Vukovića.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Luka Šari i Vid Sarić sa tri pogotka doneli važne bodove Botošanima

     

    Ona naglašava da je u Lajkovcu provela tri jako lepe godine. Kako kaže, ljudi su tamo posvećeni odbojci, puno ulažu u taj sport i bezrezervno bodre svoj tim.

     

    – Osećala sam se kao da mi je tamo druga porodica, jer sam vrlo mlada prešla u Železničar. Zadovoljna sam i što se tiče moje igre, pošto sam videla konstantan napredak i da moj trud donosi rezultate. Odbojku ne gledam kao posao, već kao ljubav, volim da treniram i igram, to mi je baš uživanje – ističe Aleksandra, sa kojom smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, u Hotelu „Vojvodina“.

     

    aleksandra uzelac

     

    Dobila poziv u seniorsku reprezentaciju

     

    Nju ove godine čeka i „burno leto“ sa reprezentacijom Srbije. Osamnaestogodišnja Zrenjaninka se pojavila na okupljanju seniorki pred početak Lige nacija. Zatim slede Evropsko prvenstvo, pa kvalifikacije za Olimpijske igre.

     

    – Poziv za seniorsku reprezentaciju prvi put sam dobila pre dve godine, ali tada sam još bila mlada. Mislim da će ove godine biti mnogo lakše i opuštenije, jer sam mnogo spremnija i zrelija. Trudiću se da na treninzima pokažem selektoru da sam spremna, a na njemu je konačna odluka da li će me uvrstiti u tim – navodi naša sagovornica.

     

    Aleksandra je ostavila trag i u mlađim selekcijama, gde je takođe branila boje Srbije. Pionirskoj reprezentaciji se pridružila kada je završavala osmi razred. U kadetskoj selekciji je od starta bila u prvoj postavi i skoro svaku utakmicu završavala kao najbolji poenter. U juniorskoj selekciji su usledila i prva velika priznanja – prvo je proglašena za MVP-a na Balkanijadi, a zatim i za najboljeg primača na Evropskom prvenstvu.

     

    Kada je reč o klupskom takmičenju, ovu sezonu je završila kao najbolji poenter i server Superlige, a Odbojkaški savez Srbije ju je proglasio za najperspektivniju odbojkašicu.

     

    – Sve to mi puno znači, pogotovo što mi je priznanje za najperspektivniju odbojkašicu uručila moja sugrađanka Maja Ognjenović. Ona mi je odmalena bila idol. Imam fotografiju sa njom kada sam bila klinka, a sada ću, nadam se, imati i zajedničke slike sa terena. Jedva čekam da učim od nje i od starijih igračica – poručuje Aleksandra.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za kraj, dotakli smo se i njenog privatnog života. Aleksandra je već godinu i po dana u srećnoj vezi sa fudbalerom zrenjaninskog Radničkog Danilom Janjatovićem.

     

    – Nadam se da će sve biti onako kako smo zamislili. Ako sve bude u redu, gledaćemo da i on dođe u Brazil, kada mu se završi sezona. Sigurno bi mi značilo da i tamo imam njegovu podršku – zaključuje Aleksandra Uzelac.

     

    aleksandra uzelac

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport