• Najbolje srpske rukometašice se okupile u Zrenjaninu

    Ženska seniorska rukometna reprezentacija nastavlja borbu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a selektor Uroš Bregar juče je u Zrenjaninu okupio tim.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najbolje srpske rukometašice se okupile u Zrenjaninu
    Foto: Rukometni savez Srbije

     

    Ženska seniorska rukometna reprezentacija će se uigravati do četvrtka, 29. februara, kada je od 18 časova, u Kristalnoj dvorani, očekuje prvi od dva duela sa selekcijom Crne Gore.

     

    U odnosu na objavljeni spisak od 20 igračica, slovenački stručnjak neće moći da računa na Dunju Tabak i Natašu Lovrić koje su se povredile na finalnoj utakmici Kupa Srbije, kao i na Emiliju Lazić koja se još uvek nije dovoljno oporavila. Trener srpskog tima naknadno je uputio poziv Aleksandri Vasić, Tijani Simić, Srni Sukur i Uni Obrenović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Osvojili 69 medalja: Juniori Plivačkog kluba Proleter ekipni prvaci Vojvodine

     

    Pred samo okupljanje u Zrenjaninu, selektor se suočio sa nekoliko povreda, ali su brzom reakcijom pronašli rešenje, te su već sinoć počeli sa pripremama za Crnogorke.

     

    – Žao mi je što su se Tabak, Lovrić i Lazić povredile i neće moći da budu sa nama na ovom okupljanju, a pod znakom pitanja je i Sanja Radosavljević zbog zubobolje. Naknadno smo pozvali Sukur, Simić, Vasić i Obrenović, tako da ćemo sve odrađivati po unapred utvrđenom planu. Odmah po dolasku u Zrenjanin smo odradili sastanak i video analizu Crne Gore. Svesni smo njihovog kvaliteta, na poslednjem svetskom prvenstvu zauzele su sedmo mesto i čekaju ih kvalifikacije za Olimpijske igre. Imaju odličnu selektorku i čeka nas veliki izazov, ali uz pozitivnu energiju i veru u svoj tim nadam se da možemo da ostavimo pozitivan utisak – zaključio je Bregar.

     

    Srpska reprezentativka Jovana Jovović jedan je od glavnih šrafova srpske reprezentacije i jedva čeka naredne izazove i dvomeč sa Crnogorkama.

     

    – Pre svega, očekuju nas dve jako zahtevne utakmice protiv veoma poznatog protivnika. Dobro se znamo međusobno, kako iz klupskih takmičenja, tako i iz reprezentativnih. Znam da je svaka devojka koja je trenutno ovde izuzetno motivisana i ne brinem za to da ćemo ostaviti zadnji atom snage na terenu. Pokazale smo na Svetskom prvenstvu da možemo sa svima, ali smo isto tako svesne gde smo grešile i gde mora da se napreduje – kazala je Jovović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ulaznice za utakmicu između Srbije i Crne Gore prodavaće se po ceni od 100 dinara, a sav novac biće uplaćen u humanitarne svrhe.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport