• Na godišnjicu smrti Vese Vučićevića najavljeno: Zreneks će ponovo uzburkati pitomi Begej

    Okupljanjem bivših i sadašnjih članova Veslačkog kluba Zreneks, sa porodicama, juče je u Zrenjaninu obeležena godišnjica smrti osnivača kluba Veselina Vučićevića. Jučerašnjem događaju prisustvovali su i članovi porodice Vučićević.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na godišnjicu smrti Vese Vučićevića najavljeno: Zreneks će ponovo uzburkati pitomi Begej
    Foto: Veslački klub Zreneks

     

    Zreneks je osnovan 1995. godine u Zrenjaninu, kao prvi privatni veslački klub u državi, a Veselin Vučićević je jedini veslački trener u Srbiji koji je do dana današnjeg osvojio medalju sa Svetskog prvenstva u skifu (jednosedu) i dve olimpijske medalje. Svoju neiscrpnu energiju i ljubav prema veslanju uspešno je preneo generacijama veslača Zreneksa.

     

    – Pored toga što je Vesa osnovao klub, koji je postao jedan od najuspešnijih u državi, sa misijom da će možda neko dostići i najviši sportski cilj, Olimpijske igre, veslači ovog kluba postali su nerazdvojni prijatelji i uspešni ljudi. Neki su uspešni treneri veslanja u najvećim klubovima u zemlji i inostranstvu, neki su na visokim pozicijama u sportskoj administraciji Veslačkog saveza Srbije i učestvuju u organizaciji velikih veslačkih takmičenja, dok su neki postali uspešni privrednici i, pre svega, vredni i pošteni ljudi – kažu u Veslačkom klubu Zreneks i dodaju da su preko veslanja i druženja u Zreneksu sklopljeni i jedan brak i mnogobrojna kumstva.

     

    PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Zrenjaninci učestvovali u trci dugoj sedam kilometara sa 15 prepreka

     

    Veslački klub Zreneks osvojio je pregršt zlatnih medalja na prvenstvima Jugoslavije i Srbije, a većina veslača i veslačica nastupala je za reprezentaciju Srbije. Dva finala na Svetskom prvenstvu za juniore u muškom i ženskom skifu, finale na SP u četvercu za mlađe seniore i skifu za seniorke, samo su podsetnik na posebnost Zreneksovih veslača.

     

    veslački klub zreneks
    Foto: Veslački klub Zreneks

     

    – Imajući u vidu da je članica olimpijske posade Srbije za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, u skifu za seniorke, Jovana Arsić, upravo potekla odavde i postala vrhunska veslačica zahvaljujući našem vanvremenskom „marsovcu“ Vesi i matičnom klubu Zreneksu, lako se može opisati koliko je ovaj klub doprineo razvoju vrhunskog veslačkog sporta Srbije – poručuju iz uprave zrenjaninskog kluba, uz napomenu da ih je Vesa sve naučio kako da se nose sa teškim, surovim i nepravednim životom, kako je on to voleo da kaže, „nas umetnika“.

     

    Veslači Zreneksa pokazali su kako može da se dođe do vrhunskih rezultata, bez obzira na uslove za rad, i da su za viši cilj neophodni samo vera i volja.

     

    Nova uprava uspešno je nastavila tamo gde je Vesa stao, ali da bi održala standarde koje je on postavio, bio im je potreban neko sličan njemu. To su i dočekali, jer je Vesin sin Luka odlučan da postane uspešan trener veslanja.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Namera Luke je da Zreneks ponovo postane jedan od najboljih veslačkih klubova u Srbiji i u tome će imati punu podršku svih bivših i aktivnih članova Zreneksa i ostalih poštovalaca i prijatelja kluba. U narednim danima, mesecima i godinama očekujemo novu grupu dece koja će uzburkati pitomi Begej i doneti puno radosti sa takmičenja u zemlji i inostranstvu – navode u Veslačkom klubu Zreneks.

     

    veslački klub zreneks
    Foto: Veslački klub Zreneks

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Puno sreće i uspeha mladim ljudima iz Zreneksa, sport i sportisti su pored obrazovanja i umetnosti, poslednja ruka spasa za mlade.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport