• Miloš Olić: Zrenjaninac u redovima Košarkaškog kluba Bekeščaba

    Zrenjaninac Miloš Olić već treću sezonu nastupa za Košarakaški klub Bekeščaba iz Mađarske. Tamo igra dve lige – trenutno nastupa za mladi tim, koji je u drugoj ligi, a sa istom ekipom takmiči se i u trećoj ligi. Od polusezone će zaigrati za prvi tim.   – Jedan prijatelj iz Zrenjanina takođe igra za Bekeščabu, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Miloš Olić: Zrenjaninac u redovima Košarkaškog kluba Bekeščaba

    Zrenjaninac Miloš Olić već treću sezonu nastupa za Košarakaški klub Bekeščaba iz Mađarske. Tamo igra dve lige – trenutno nastupa za mladi tim, koji je u drugoj ligi, a sa istom ekipom takmiči se i u trećoj ligi. Od polusezone će zaigrati za prvi tim.

     

    – Jedan prijatelj iz Zrenjanina takođe igra za Bekeščabu, koja je u to vreme tražila mlade igrače. Pošto je moj prethodni klub Petrovgrad igrao prijateljske utakmice protiv njih, predstavnici mađarskog kluba su me primetili i ubrzo zatim je usledio poziv da se preselim u susednu državu. Dobro sam se snašao, baš svi su od starta bili dobri i druželjubivi. U timu se nalaze još trojica Srba sa kojima se družim svaki dan i zaista nam je dobro ovde – priča Miloš Olić za portal zrenjaninski.com.

     

    Po njegovom mišljenju, ova takmičarska sezona je dobro startovala i Bekeščaba nastavlja silovito i u narednom periodu.

     

    miloš olić
    Foto: Privatna arhiva

     

    Sa sestrom igrao u istom timu

     

    Miloš je, inače, rođen 25. septembra 2000. godine u Zrenjaninu. Košarkom je počeo da se bavi sa sedam – osam godina, i dok je bio u rodnom gradu nastupao je za Petrovgrad. Igra na poziciji plejmejkera i bek šutera. I njegova sestra bliznakinja Sofija Olić igra košarku i od ove sezone brani boje beogradskog Partizana.

     

    – Sofija i ja smo od malih nogu zavoleli košarku, jer su se tim sportom u mladosti bavili i naši roditelji. Sećam se da sam ja krenuo jedno mesec dana pre nje da treniram, pa je i ona poželela odmah da se upiše u klub. Tako da smo jedno vreme zajedno igrali za isti tim – priseća se Miloš.

     

    Zbog klupskih obaveza u međuvremenu su promenili sredine. Sofija je otišla u Beograd, a Miloš u Bekeščabu.

     

    – Ovde mi se sviđa to što imamo dosta utakmica. Kvalitetno treniramo i hemija u timu je odlična. Slobodno vreme provodim ili odmarajući ili sa drugarima odem na bazen ili gledamo neke utakmice – otkriva mladi zrenjaninski košarkaš.

     

    miloš olić
    Foto: Privatna arhiva

     

    Pre epidemije koronavirusa u Zrenjanin je dolazio jedanput – dvaput mesečno. Međutim, sada su se, zbog poznatih okolnosti, posete porodici i prijateljima proredile.

     

    – Iz Zrenjanina mi uglavnom nedostaju porodica i prijatelji, ali se sa njima čujem redovno. Za sada sam fokusiran da ovu sezonu odigram što je bolje moguće, a za dalje ćemo videti – dodaje Miloš Olić.

     

    miloš olić
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport