• Magdalena Ćika na vrhu Evrope: Sezona iz snova za takmičarku Omladinca

    Dvanaestogodišnja članica Mačevalačkog kluba Omladinac iz Zrenjanina Magdalena Ćika sezonu je završila na prvom mestu rang liste Evropske konfederacije za takmičarke do 14 godina.   Evropska konfederacija rang listu u kategoriji ženski mač sastavlja prema rezultatima ostvarenim na devet različitih turnira širom Evrope.   PROČITAJTE JOŠ: Briljantne u Sarajevu: Karatistkinjama Zadrugara medalje svih boja   Ukupno 102 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Magdalena Ćika na vrhu Evrope: Sezona iz snova za takmičarku Omladinca

    Dvanaestogodišnja članica Mačevalačkog kluba Omladinac iz Zrenjanina Magdalena Ćika sezonu je završila na prvom mestu rang liste Evropske konfederacije za takmičarke do 14 godina.

     

    Evropska konfederacija rang listu u kategoriji ženski mač sastavlja prema rezultatima ostvarenim na devet različitih turnira širom Evrope.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Briljantne u Sarajevu: Karatistkinjama Zadrugara medalje svih boja

     

    Ukupno 102 boda Magdalena Ćika je osvojila nastupima na samo pet turnira koja su je dovela do titule najuspešnije. Na turnirima u Beogradu i Zrenjaninu ona je na najbolji način predstavila našu zemlju, okitivši se zlatom. Bronzanu medalju je donela iz Osijeka, u Sofiji je bila zaustavljena na korak do odličja, pa je zauzela šesto mesto, dok se u grčkoj Florini plasirala među 32 najbolje.

     

    Ova devojčica svoju mačevalačku karijeru počela je sa samo osam godina u Novom Sadu. Od ove sezone je članica zrenjaninskog Omladinca. Najbolja takmičarka Evrope pokazala je svoj potencijal i na Mediteranskim igrama, održanim u Zagrebu početkom godine, kada nas je obradovala bronzom u kategoriji do 15 godina. Zlatna medalja na nedavno završenom šampionatu Srbije u kategoriji do 14 godina upotpunila je sezonu iz snova za Magdalenu.

     

    Kao članica kadetske reprezentacije Srbije, ove godine je, po prvi put, nastupala i na Evropskom prvenstvu za kadete. Tamo je u konkurenciji pet godina starijih devojaka sakupljala iskustvo za naredna velika takmičenja.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Vrlo smo ponosni na Magdalenu. Sigurni smo da je ovo tek početak njene blistave karijere i da njeno vreme tek dolazi – istakli su njeni treneri Veselko Dumitrov i Ana Sel.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport