• LUKA BOSIĆ: Mladi kapiten sjajne generacije vaterpolista Proletera

    Vaterpolisti Proletera ispunili su cilj koji su sebi postavili na početku minule takmičarske sezone – da se plasiraju u viši rang takmičenja, odnosno u Prvu B ligu Srbije.   Uspeh je postignut nakon osvajanja drugog mesta u nedavno završenom drugoligaškom takmičenju, a nijanse su presudile da ekipa Proletera na kraju prvenstva ne bude i šampion. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LUKA BOSIĆ: Mladi kapiten sjajne generacije vaterpolista Proletera

    Vaterpolisti Proletera ispunili su cilj koji su sebi postavili na početku minule takmičarske sezone – da se plasiraju u viši rang takmičenja, odnosno u Prvu B ligu Srbije.

     

    Uspeh je postignut nakon osvajanja drugog mesta u nedavno završenom drugoligaškom takmičenju, a nijanse su presudile da ekipa Proletera na kraju prvenstva ne bude i šampion.

     

    Zrenjaninske vaterpoliste je u ovom pohodu predvodio mladi kapiten, dvadesetjednogodišnji Luka Bosić.

     

    – Smatram da je ovo ogroman uspeh, ne samo za zrenjaninski vaterpolo već i za ceo grad. Konkurencija je bila jaka, 11 timova podeljenih u dve grupe, uz četiri veoma podjednake ekipe. Na kraju, ostaje žal za tim prvim mestom, iako smo samim plasmanom u finale protiv beogradskih Vukova ispunili cilj uprave i izborili mesto u viši rang takmičenja – kaže Luka Bosić za portal zrenjaninski.com.

     

    Pročitajte još: Prijem za sjajne vaterpoliste Proletera koji su ušli u viši rang takmičenja

     

    Iako veoma mlad, ovaj momak, rođen 13. februara 1998. godine u Zrenjaninu, zadužio je kapitensku traku u prošloj sezoni.

     

    – Naravno da uloga kapitena za mene igra važnu ulogu. Velika je čast doći u grad u kom si odrastao i predvoditi ovaj mladi tim. S druge strane, to nosi i veliku odgovornost. Mislim da su mi ova dva meseca boravka u Zrenjaninu donela mnogo iskustva kao mladom igraču – navodi Luka.

     

    Ne propušta da ukaže i na sjajne uslove za treniranje koje imaju zrenjaninski vaterpolisti.

     

    – Pošto sam obišao skoro svaki bazen u našoj zemlji, a i veliki broj u inostranstvu, mogu samo da kažem da Zrenjaninci treba da budu ponosni na uslove treniranja u svom gradu. Termini treninga su, takođe, odlični. Igrači imaju sve obezbeđeno za svoj razvoj i napredak. Klub je doveo i dva odlična trenera, koji će uz pomoć “naših”, siguran sam, napraviti odlične rezultate u narednoj sezoni – smatra Luka.

     

    luka bosić

     

    Luka Bosić vaterpolom se bavi od svoje sedme godine

     

    Ovaj uzorni sportista bavi se vaterpolom od svoje sedme godine, kada ga je otac prvi put odveo na bazen. Tada je uporedo trenirao karate, ali je ubrzo saznao da će bazen, lopta i golovi u jednom trenutku odneti prevagu.

     

    – Do svoje šesnaeste godine sam bio član VK Proleter, u kojem sam napravio prve korake. Tadašnji trener Dušan Damjanović Duda imao je najveći uticaj na mene, jer me je svakodnevno ohrabrivao, podsticao da radim više, da budem uporan i da ne odustajem. Naravno da je i moja porodica imala značajnu ulogu u svemu tome – priseća se Luka.

     

    Nakon što je završio prvu godinu Zrenjaninske gimnazije, odlučio je da promeni sredinu i ode u jedan od najboljih centara za razvoj mladih igrača u vaterpolu – Kragujevac.

     

    – Tamo samo završio školu sa odličnim uspehom, što je bilo veoma teško, jer sam često imao i dva treninga dnevno. Vikend je bio rezervisan za razna putovanja i utakmice. Sledeći veliki izazov za mene je bio upis na jedan od najperspektivnijih fakulteta u Srbiji – Fakultet organizacionih nauka. Upao sam na budžet i naredne dve godine sam nastupao za VK Valjevo i VK Beograd, gde sam se kalio u regionalnoj i A ligi – priča Luka Bosić.

     

    luka bosić
    Foto: Grad Zrenjanin

     

    Izgovori ne prolaze

     

    Na pitanje kako postiže da bude i dobar student i sportista, naš sagovornik odgovara da je sve stvar dobre organizacije.

     

    – Jednostavno, naučio sam da izgovori ne prolaze i da linija manjeg otpora nije ispravan put. Ponekad je prilično naporno, ne postižem da imam normalan san i obrok, ali sve je to sastavni deo života koji nas, pre ili kasnije, sve čeka. Uostalom, sam sam doneo odluku da studiram zahtevan fakultet i igram vaterpolo na visokom nivou – ističe kapiten Proletera.

     

    On dodaje da mu je u ovom trenutku fakultet na prvom mestu. Cilj mu je da i ove godine bude na budžetu i da završi studiranje u roku. Pri tom, ove sezone će igrati pod kapicom VK Stari grad, za koji se prvenstveno opredelio jer ima razumevanja za njegovo školovanje, kao i sve potrebne uslove da napreduje još više.

     

    – A slobodno vreme provodim tako što čitam knjige ili se bavim nekim drugim sportovima. Pre svega toga biram da budem sa porodicom, prijateljima i devojkom. Oni igraju važnu ulogu u mom životu i smatram da svaki rezultat koji sam postigao ne bi bio moguć bez njih – ističe na kraju razgovora mladi i talentovani zrenjaninski vaterpolista Luka Bosić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport