• Levo krilo RK Proleter Veljko Radisavljević: „Ne smemo da razmišljamo o porazu“

    Novajlija u redovima Rukometnog kluba Proleter, dvadesetogodišnje levo krilo Veljko Radisavljević, od starta drugog dela prvenstva Super rukometne lige Srbije standardni je član prve postave zrenjaninskog kluba i u dosadašnjih sedam utakmica više puta se upisao u listu strelaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Levo krilo RK Proleter Veljko Radisavljević: „Ne smemo da razmišljamo o porazu“
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Veljko Radisavljević je u grad na Begeju došao u januaru i već se nametnuo treneru Miljanu Staniću. Prethodno je branio boje Šamota iz rodnog grada Aranđelovca, u kojem je prošao mlađe selekcije i u čijem dresu je 2019. godine, na utakmici protiv Železničara, debitovao u Arkus ligi i seniorskom rukometu.

     

    – Jednog dana me je pozvao predsednik Proletera Milan Milošević i ponudio mi da pređem u Zrenjanin. Razmislio sam dan – dva i odlučio da prihvatim poziv, jer se takva ponuda od jednog superligaša ne odbija. Došao sam u januaru i bio je to moj prvi susret sa Zrenjaninom. Brzo sam se uklopio u novu sredinu. Sviđa mi se grad, ekipa je odlična, treninzi su takođe sjajni. Nadam se da će u narednom periodu sve biti kako treba i da će klub izboriti opstanak u Super ligi – priča za portal zrenjaninski.com Veljko Radisavljević, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Proleter 2006 deklasirao Tomaševčane: Domaćini čak 23 puta zatresli mrežu gostiju!

     

    Prema njegovim rečima, ekipa je relativno mlada, a stariji saigrači su tu podele iskustva sa mlađima.

     

    – Uslovi za rad su fantastični, zaista nemam nikakvih zamerki. Novi trener Miljan Stanić je odličan i odgovara mi njegov način rada. Što se saigrača tiče, odranije poznajem desno krilo Danila Živkovića, pošto smo iz istog grada i počeli smo u istom klubu, kao i golmana Živojina Ilića, koji je jednu i po sezonu branio u Šamotu. Ostale sam upoznao kad sam došao i svi su me odlično prihvatili – napominje naš sagovornik.

     

    veljko radisavljević
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Proleter je na startu drugog dela prvenstva trijumfovao protiv Jugovića i Vranja, ali je onda zaređao sa porazima. Redom je gubio od Obilića, Vojvodine, Crvene zvezde, Radničkog i Partizana.

     

    – Prve dve pobede u nastavku prvenstva dale su nam vetar u leđa i bile su nam preko potrebne. Onda smo opet zaređali sa porazima. Sada protiv Uba moramo da pobedimo kako bismo imali veće šanse za ostanak u eliti – navodi Radisavljević.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ub se nalazi dva mesta iznad Proletera, sa ukupno devet bodova, tri više od Zrenjaninaca.

     

    – Ne smemo da razmišljamo o porazu, to nikako. Verujem da i oni tako razmišljaju, jer su i njima ovi bodovi jako važni – ističe Veljko Radisavljević i dodaje da, uprkos porazima u prethodnim utakmicama, igrači nisu poklekli i da u timu vlada dobro raspoloženje.

     

    veljko radisavljević
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport