• Košarkaški klub Zadrugar iz Lazareva šampion Letnje seniorske lige

    Košarkaški klub Zadrugar iz Lazareva šampion je Letnje seniorske lige Košarkaškog saveza Vojvodine – grupe Banat Sever.   Trener Nenad Nešković je u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Zadrugara na ubedljiv način doveo ekipu do prvog mesta. Uspešno je obavljena smena generacija, pa je u proseku postizano sto poena po utakmici. Inače, u poslednje četiri […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkaški klub Zadrugar iz Lazareva šampion Letnje seniorske lige

    Košarkaški klub Zadrugar iz Lazareva šampion je Letnje seniorske lige Košarkaškog saveza Vojvodine – grupe Banat Sever.

     

    Trener Nenad Nešković je u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Zadrugara na ubedljiv način doveo ekipu do prvog mesta. Uspešno je obavljena smena generacija, pa je u proseku postizano sto poena po utakmici. Inače, u poslednje četiri sezone igranja Letnje lige, Zadrugar je tri puta bio prvak, a o tome koliku podršku košarkaši imaju u svom selu govori i podatak da su tribine bile popunjene na svakoj utakmici koja je igrana na domaćem terenu.

     

    Takođe, za najboljeg igrača Letnje seniorske lige – grupe Banat Sever proglašen je Nikola Međo iz KK Zadrugar, a za najboljeg stratega Nenad Nešković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: „VEČITI“ NA PUTU KA EVROLIGAŠKOJ DOMINACIJI: Šta kažu bukmejkeri – kakve su šanse Crvene zvezde Meridianbet i Partizana u Evroligi?

     

    – Košarkaški klub Zadrugar je osnovan 1975. godine i od tada se takmiči u različitim ligama pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije. Uvek smo učestvovali u takmičenjima bez obzira na rang i broj prijavljenih ekipa. Ove sezone smo nastupali u Letnjoj ligi gde smo zabeležili šest pobeda i dva poraza, te zauzeli prvo mesto. To je treći put u poslednje četiri sezone da smo postigli takav rezultat. Mislim da smo zasluženo bili prvi. Pokušali smo da igramo jednu modernu, atraktivnu košarku, sa dosta trčanja i tranzicije, i u proseku smo postizali oko 100 poena po utakmici – izjavio je za portal zrenjaninski.com trener KK Zadrugar Nenad Nešković.

     

    košarkaški klub zadrugar lazarevo
    Foto: KK Zadrugar/Ustupljena fotografija

     

    U Zadrugaru ceo svoj život

     

    Nešković je u Zadrugaru ceo svoj život, najpre kao igrač, a potom kao i trener. Počeo je da radi sa mlađim kategorijama kluba pre četiri godine, a ova sezona mu je bila debitantska na mestu trenera seniorske ekipe.

     

    – Moram da kažem da sam imao veliku pomoć Dragana Kneževića, koji je pre mene vodio ekipu, kao i Dejana Droce, predsednika kluba koji mi je ukazao poverenje. Sezonom sam izuzetno zadovoljan. Ovo je za sve nas bio početak jedne nove priče u klubu i rekao bih čak i da smo premašili neka naša očekivanja. Što se tiče priznanja za najboljeg trenera, to je, pre svega, nagrada za celu ekipu. Meni lično znači kao neka potvrda napornog rada tokom ove četiri godine, pre svega sa mlađim kategorijama. Veliki broj tih momaka sada je deo prvog tima – navodi Nešković.

     

    košarkaški klub zadrugar lazarevo
    Foto: KK Zadrugar/Ustupljena fotografija

     

    Od 16 igrača, samo četvorica starija od 19 godina

     

    Ekipu Zadrugara ove sezone činilo je 16 igrača. To su Kosta Kalinić, Nikola Međo, Vukašin Velašević, Petar Šikman, Ranko Marković, Petar Marković, Uroš Mršević, David Kovačević, Nikola Tomić, Milan Božović, Nikola Jeremić, Petar Rakita, Nemanja Božić, Dušan Prusac, Darko Zejak i Ognjen Đurić. Od ovih 16 igrača, samo su četvorica starija od 19 godina.

     

    – Prosek godina u ekipi nam je bio 19. Neki od ovih momaka su još uvek kadeti. Posebno bih istakao Nikolu Jeremića, koji je u debitantskoj seniorskoj sezoni sa svojih 15 godina beležio u proseku 15 poena po utakmici – ističe trener Nešković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: OFK Stajićevo i Mesna zajednica organizuju turnir u malom fudbalu „Naši drugovi 2023“

     

    On dodaje da njegovi dalji planovi ostaju vezani za klub. Od oktobra, KK Zadrugar će sa seniorskom ekipom po prvi put od 2005. godine učestvovati u Drugoj muškoj regionalnoj ligi Sever.

     

    – Međutim, ne želimo da zanemarimo rad sa mlađim kategorijama. Sa njima već duži niz godina nastupamo u kvalitetnim i regionalnim ligama u organizaciji Košarkaškog saveza Vojvodine. Lazarevo je jedna od najmanjih sredina koja se redovno takmiči. Tako ćemo i ove sezone, osim seniorske ekipe, prijaviti i kadetsku ispod 17 godina, kojoj će ovo biti čevrta sezona takmičenja u kvalitetnim ligama, a debitovaćemo i sa selekcijom mlađih pionira ispod 13 godina – kaže Nenad Nešković.

     

    košarkaški klub zadrugar lazarevo
    Foto: KK Zadrugar/Ustupljena fotografija

     

    Svi treninzi potpuno besplatni

     

    On smatra da je za Lazarevo, koje po novom popisu ima tek nešto više od 2000 stanovnika, to samo po sebi veliki uspeh.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – U klubu, pored seniora, imamo još četrdesetak registrovanih košarkaša u ostalim uzrastima i svi njihovi treninzi su potpuno besplatni. Ne naplaćujemo članarine i putovanja nijednoj ekipi. Jedini problem koji imamo je što naše utakmice kao domaćini ne možemo da igramo u Lazarevu gde ne postoji sportska hala, nego samo sala osnovne škole koja nije dovoljna za odigravanje zvaničnih utakmica. Zato smo prinuđeni da utakmice kao domaćni igramo u Zrenjaninu – ističe trener Nenad Nešković.

     

    košarkaški klub zadrugar lazarevo
    Foto: KK Zadrugar/Ustupljena fotografija

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport