• Košarkaši Hendi sporta odbranili titulu prvaka Specijalne olimpijade Srbije

    Košarkaši Hendi sporta iz Zrenjanina odbranili su prošlogodišnju titulu prvaka Specijalne olimpijade Srbije!   U Banatskom Novom Selu proteklog vikenda održano je državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u UNIFIED košarci za muškarce. Domaćini ovog takmičenja bili su sportski klub Singidunum iz Beograda i Specijalna olimpijada Srbije.   PROČITAJTE JOŠ: Zadrugaru ukupno pet medalja: Sofija Mijailović […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkaši Hendi sporta odbranili titulu prvaka Specijalne olimpijade Srbije

    Košarkaši Hendi sporta iz Zrenjanina odbranili su prošlogodišnju titulu prvaka Specijalne olimpijade Srbije!

     

    U Banatskom Novom Selu proteklog vikenda održano je državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u UNIFIED košarci za muškarce. Domaćini ovog takmičenja bili su sportski klub Singidunum iz Beograda i Specijalna olimpijada Srbije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zadrugaru ukupno pet medalja: Sofija Mijailović osvojila zlato na Kupu Srbije

     

    Na takmičenju je učestvovalo devet klubova sa teritorije Srbije. Nakon divizioniranja, košarkaši Hendi sporta su započeli takmičenje u prvoj diviziji gde su snage odmerili sa Pčelicama iz Kragujevca i Klikerom iz Pančeva.

     

    U prvoj utakmici, Hendi sport klub je izgubio od tradicionalno neugodnog protivnika, ekipe iz Kragujevca, rezultatom 10:8. U drugom kolu momci iz Zrenjanina bili su ubedljiviji i pobedili su veoma dobru ekipu iz Pančeva rezultatom 14:10. U trećem, odlučujućem kolu, Pančevci su odigrali veoma dobru utakmicu i bili bolji od ekipe iz Kragujevca i pobedili rezultatom 9:6.

     

    Nakon sumiranja svih rezultata u koš-količniku, Zrenjaninci su zbog najviše postignutih koševa zauzeli prvo mesto. Time su odbranili prošlogodišnju titulu prvaka Specijalne olimpijade Srbije.

     

    Za ekipu Hendi sport kluba nastupali su: Ivan Živkov, Borko Spalević, Predrag Nikolić, Viktor Rac, Luka Ivanov i partneri Vanja Milojević, Ognjen Gerbeš i Oskar Šinko.

     

    košarkaši hendi sporta
    Foto: Hendi sport

     

    Sve vreme igrali krajnje požrtvovano

     

    – Ceo tok takmičenja u prvoj diviziji protekao je veoma dinamično i uzbudljivo, što govore i postignuti rezultati. Ekipe su bile prilično ujednačene pa se na kraju pobednik tražio u koš-količniku. Zadovoljna sam igrom naših košarkaša koji su sve vreme igrali krajnje požrtvovano, što je na kraju i krunisano titulom – rekla je za portal zrenjaninski.com trener na ovom prvenstvu Mia Nuhanović.

     

    Predsednik kluba Hendi sport Borislav Nuhanović ovom prilikom se zahvalio predsedniku Košarkaškog kluba Proleter Bojanu Davidovcu i njegovim momcima koji su dali veliki doprinos u odbrani zlatne medalje.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Takođe, želim da istaknem da je saradnja naša dva kluba na visokom nivou, a voleo bih da se tako i nastavi – poručio je Borislav Nuhanović.

     

    Najprestižnija titula vraćena u naš grad: Zrenjanin šampion Premijer lige u karateu!

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport