• Kik-bokser Vasilije Krajnović dobitnik godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina

    Član Kluba borilačkih sportova Internacional Ekometal komerc i učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ Vasilije Krajnović dobitnik je godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kik-bokser Vasilije Krajnović dobitnik godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Kik-bokser Vasilije Krajnović priznanje je dobio kao najuspešniji sportista u neolimpijskim sportovima uzrasta U20.

     

    – Izuzetno sam počastvovan i zahvalan što sam izabran za sportistu godine. Izbor je bio sveden na mali broj sportista i drago mi je što sam uspeo da uđem u najuži krug i što je Sportski savez odlučio da mi dodeli ovu nagradu – izjavio je za portal zrenjaninski.com Vasilije Krajnović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odličan učenik i plivač: Mateja Janković iz Tomaševca je dete za primer

     

    Mladi zrenjaninski borac rođen je 28. februara 2007. godine u Zrenjaninu i u Srednjoj muzičkoj školi „Josif Marinković“ pohađa smer „dizajn zvuka“. Kik-boksom se bavi od petog razreda osnovne škole, a pre toga je trenirao plivanje i košarku.

     

    – Kik-boks mi se učinio zanimljim još dok sam išao na košarku. Nakon što se raspao košarkaški klub u kom sam trenirao, ubrzo sam krenuo upravo na kik-boks. Najviše uticaja imao je moj najstariji brat Jovan, koji je više od deset godina u sportu. U kik-boksu mi se posebno dopalo to što rezultati zavise isključivo od tvojih sposobnosti, a sviđa mi se i sam koncept borbe – objašnjava Krajnović.

     

    vasilije krajnović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Na pitanje koje rezultate bi izdvojio kao najvažnije u svojoj dosadašnjoj karijeri, odgovara da mu je svaki uspeh drag i da je ponosan na sve njih, tako da ne bi tačno mogao da navede najdraži. Ipak, zlatne medalje i bronza sa reprezentacijom nekako imaju posebno mesto u njegovoj riznici trofeja.

     

    Najnovije odličje, i to srebrno, osvojio je prošlog vikenda u Novom Sadu, na prvenstvu Srbije u K1 borbama.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Učešćem na prvenstvu Srbije sam zadovoljan, s obzirom na to da sam odradio dva teška meča posle tri meseca takmičarske pauze. U finalu mi je falio jedan bod za pobedu. Svestan sam da treba još stvari da se ispravlja. Samo mi je žao što nisam uspeo da već sada obezbedim mesto u reprezentaciji u mojoj disciplini. Međutim, tek je početak takmičarske sezone i moja prva godina u konkurenciji starijih juniora. Ima još takmičenja i verujem da ću, uz Božiju pomoć, uspeti da se pokažem u najboljem svetlu – poručuje Vasilije Krajnović.

     

    vasilije krajnović
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport