• Karatisti Zrenjanina ovog vikenda su osvojili devet medalja

    Protekli vikend bio je veoma uspešan za karatiste Zrenjanina. Međunarodni turnir „Beogradski pobednik“, koji je ove godine okupio oko 900 takmičara iz desetak zemalja, organizovan je u dva dana.   Prvog dana su se takmičili kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori. Ovaj turnir je iskorišćen kao jedna od poslednjih provera pred Svetsko prvenstvo za seniore […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Karatisti Zrenjanina ovog vikenda su osvojili devet medalja

    Protekli vikend bio je veoma uspešan za karatiste Zrenjanina. Međunarodni turnir „Beogradski pobednik“, koji je ove godine okupio oko 900 takmičara iz desetak zemalja, organizovan je u dva dana.

     

    Prvog dana su se takmičili kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori. Ovaj turnir je iskorišćen kao jedna od poslednjih provera pred Svetsko prvenstvo za seniore u Madridu.

     

    Karatisti Zrenjanina

     

    Đorđe Salapura je nastupio za seniorsku reprezentaciju Srbije koja je ubedljivo osvojila prvo mesto u ekipnoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji, Đorđe je osvojio bronzanu medalju u kategoriji seniori -75 kg, dok je lep uspeh ostvario Marko Rakić koji je u kategoriji kadeti -63 kg osvojio zlatnu medalju. Anja Milovanović, Vuk Prica i Matija Milosavljević su izgubili u borbama za medalju.

     

    Drugog dana su se takmičili pioniri i nade. Marina Oro je u kategoriji ženske nade 2005  -39 kg osvojila zlatnu medalju, dok su Mihajlo Bogdanović u kategoriji pioniri 2008 -30 kg i Veljko Kerčov u kategoriji pioniri 2007 -40 kg osvojili bronzane medalje. Bojan Stojković je ovog puta zaustavljen u kvalifikacijama.

     

    Karatisti Zrenjanina

     

    Istovremeno je u Novom Sadu, na SPENS-u, održan međunarodni turnir XV Kup prijateljstva u organizaciji Karate kluba „Mavaši“, gde je učestvovalo preko 250 takmičara iz preko 30 klubova. Takmičari Karate kluba Zrenjanin nastupali su i u disciplini kate i ostvarili sledeći rezultat: Nikola Marjanović 2. mesto, Ana Kavlak 2. mesto, Aleksandra Pamer 3. mesto, a nadomak medalje je bila i Nataša Ćetković. Takmičare su tokom ovih takmičenja pratili treneri Vladimir Ilić i Milan Kordin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport