• KAJAKAŠI BEGEJA UČESTVOVALI NA DVA TAKMIČENJA (FOTO)

    Nastupili u Žitištu i Novom Sadu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KAJAKAŠI BEGEJA UČESTVOVALI NA DVA TAKMIČENJA (FOTO)

    ŽITIŠTE – Na Begeju, kod Žitišta, u subotu je održana prva internacionalna maraton trka u kajaku „Trofej Rocky“. Organizatori su Nautički klub „Žitište“ i Kajak klub „Begej“. Učestvovali su takmičari iz 10 domaćih klubova, kao i gosti iz Temišvara.

    kajak-begej

    Održano je 16 trka, od toga 8 u mini kajaku za decu do 14 godina, kao i 8 trka u kajaku jednosedu za pionire, kadete, juniore i seniore. Mlađi pioniri i pionirke veslali su na deonici od 2 kilometra, dok su stariji pioniri, kadeti i juniori veslali na 5 kilometara, sa okretom na 2.500 metara.

    Na ovom delu Begeja od Žitišta do Torka veslalo je ukupno 150 takmičara, a u svim trkama tri prvoplasirana takmičara dobijala su medalje, a prvoplasirani i statuu Rocky.

    kajak-begej

    Kajak klub Begej je osvojio šest medalja. Prvo mesto u kategoriji K-1 pionirke osvojila je Biljana Vukov, drugo mesto u MK-1 2005. godište pripalo je Davidu Kovačeviću, a treće mesto osvojili su Anđelija Stefanović u MK-1 2005. godište, Biljana Vukov u MK-1 2003. godište, Beatrix Orban u MK-1 2004. godište i Jovana Delić u kategoriji kadetkinja. Marija Delić, takođe kadetkinja, bila je peta, a Klara Mezei šesta.

    kajak-begej

    U kadetskoj konkurenciji Vilmoš Orban osvojio je četvrto mesto, a Srđan Đorđević šesto mesto u seniorskoj kategoriji. Učestvovali su još i Valentina Juhas, Vilmoš Kopi, Nikola Tatalović, Šeron Švarc i Ingrid Stojko.

    BEATRIX ORBAN NAJUSPEŠNIJA TAKMIČARKA BEGEJA NA PRVOMAJSKOM KUPU  

    NOVI SAD – Prekjuče, 7. maja, u Novom Sadu je održan prvomajski kup, a na takmičenju je učestovalo preko 300 kajakaša iz 35 klubova iz Srbije, Bugarske i Rumunije.

    kajak-begej

    Takmičari Begeja u mini kajaku do 10 godina, Aleksa Avramov, Anđelija Stefanović i Ingrid Stojko, završili su na pozicijama od 7. do 13. mesta. U mini kajaku za dečake do 12 godina veslali su Nikola Tatalović i Vilmoš Kopi i trke su završili između 10. i 12. mesta. Beatrix Orban je osvoila bronzanu medalju na 1.200 metara, a na 200 metara u cilj je ušla kao četvoroplasirana.

    U pionirskom uzrastu, Milan Zvekić na 200 metara u cilj je ušao kao četvoroplasirani, a na 1.200 metara kao šestoplasirani. U konkurenciji pionirki, Biljana Vukov je u finalnoj trci na 200 metara osvojila šesto mesto, a na 1.200 metara u cilj je ušla kao osmoplasirana.

    U K-2 Biljana Vukov je za pionirke veslala sa Šeron Švarc i osvojile su peto mesto. Za kadetkinje, Klara Mezei je osvojila odlično peto mesto na 200 metara i Vilmoš Orban je na 200 metara osvojio peto mesto, a na 1.700 šesto mesto. U K-2 Vilmoš Orban je veslao sa Norbertom Mesarošem i osvojili su osmo mesto.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport