• In memoriam: Preminuo je Petar Mićić, legendarni fudbaler Proletera

    Preminuo je nezaboravni igrač Fudbalskog kluba Proleter iz Zrenjanina Petar Mićić, objavio je Fudbalski savez grada Zrenjanina. Srce je popularnom Micketu prestalo da kuca 23. novembra u Vrbasu.   Iz FSG Zrenjanin podsećaju da je Mićić u našem gradu proveo četiri i po godine i da je ostavio neizbrisiv trag. Ovdašnji stariji ljubitelji fudbala ga […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    In memoriam: Preminuo je Petar Mićić, legendarni fudbaler Proletera

    Preminuo je nezaboravni igrač Fudbalskog kluba Proleter iz Zrenjanina Petar Mićić, objavio je Fudbalski savez grada Zrenjanina. Srce je popularnom Micketu prestalo da kuca 23. novembra u Vrbasu.

     

    Iz FSG Zrenjanin podsećaju da je Mićić u našem gradu proveo četiri i po godine i da je ostavio neizbrisiv trag. Ovdašnji stariji ljubitelji fudbala ga pamte po najboljem.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Saša Stanković i Marko Kuručev (Rusanda): Vreme je da se vratimo u Vojvođansku ligu

     

    Petar Mićić je rođen 21. avgusta 1946. godine u Mileševu kod Vrbasa. U Vrbasu je i počeo da igra fudbal. Otišao je potom u novosadsku Vojvodinu, a iz nje je stigao u Zrenjanin leta 1966. godine. Tada je Proleter bio sve moćniji i moćniji i ušao je među 16 najboljih jugoslovenskih klubova 1967. sa devet bodova ispred drugoplasirane Prištine. Micke je postigao 19 golova i iza Adolfa Lambija bio drugi strelac slavljeničkog tima.

     

    „Generacija Nenada Bjekovića osvojila je u eliti osmo mesto. Prosek broja gledalaca u Zrenjaninu te sezone bio je 9.300, a Micke je važio za jednog od najznačajnijih aktera crveno-belog sastava. Za četiri godine Petar Mićić je odigrao za Proleter 130 utakmica u prvenstvu i kupu i na njima postigao 47 golova, po čemu je na večitoj listi našeg kluba podelio od devetog do jedanaestog mesta“, navode u Fudbalskom savezu grada Zrenjanina.

     

    Sahrana sutra u Novom Sadu

     

    Fudbalski put odveo je Micketa u Zenicu 1970. godine. U Čeliku je za dve i po godine imao 70 prvoligaških nastupa i šest prvenstvenih pogodaka. Učestvovao je u prvom od dva Čelikova osvojena Srednjoevropska kupa.

     

    U Gorici, u Italiji, 1971. Zeničani su trijumfovali nad Austrijom Salcburg 3:1, a Micke je postigao jedan gol. Igrao je potom u Helbrunu, u Nemačkoj, a proleće 1976. proveo je ponovo u Proleteru. Potom je otišao u Borovo.

     

    „Neka je večna slava starom majstoru fudbala, ljubimcu nekadašnje publike u Zrenjaninu, našem Peri, našem Micketu“, poručuju iz FSG Zrenjanin.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Sahrana Petra Mićića obaviće se u ponedeljak, 28. novembra, u 12.45 časova, na Gradskom groblju u Novom Sadu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport