• Igor Aranitović i Dušan Radenković: SAS je zaslužio da se nađe u elitnom društvu

    Klub malog fudbala SAS iz Zrenjanina ove sezone će ipak igrati u elitnom rangu takmičenja. Nakon što je ekipa Bečeja odustala od ovogodišnjeg nastupa u Prvoj futsal ligi Srbije, upražnjeno mesto pripalo je Zrenjanincima, koji su se tako, posle šest godina igranja u nižoj ligi, vratili u sam vrh domaćeg futsala.   Igor Aranitović je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Igor Aranitović i Dušan Radenković: SAS je zaslužio da se nađe u elitnom društvu

    Klub malog fudbala SAS iz Zrenjanina ove sezone će ipak igrati u elitnom rangu takmičenja. Nakon što je ekipa Bečeja odustala od ovogodišnjeg nastupa u Prvoj futsal ligi Srbije, upražnjeno mesto pripalo je Zrenjanincima, koji su se tako, posle šest godina igranja u nižoj ligi, vratili u sam vrh domaćeg futsala.

     

    Igor Aranitović je u SAS-u pet godina i ovo će mu biti prvi nastup u Prvoj ligi. Kaže da ih je sve u klubu obradovala vest o tome da će se od septembra naći u društvu najboljih u Srbiji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Povratak Igora Bašića u crnogorski fudbal: Zrenjaninac zadužio dres Jedinstva

     

    – U prvom momentu bukvalno nismo mogli da verujemo šta se dešava. Čekali smo da ta vest i zvanično bude objavljena da bismo se uverili da je istinita. Nakon što se to i dogodilo, svi smo bili presrećni. Kada smo u baražu izgubili od Ivanjice mislili smo da je gotovo i da nas i naredne sezone očekuje takmičenje u Drugoj futsal ligi – kaže za portal zrenjaninski.com Igor Aranitović.

     

    On je u prethodnoj sezoni postigao 13 golova za Klub malog fudbala SAS.

     

    – To je, za sada, najviše golova što sam dao u jednoj sezoni. Naravno da sam zadovoljan zbog toga, ali ću se potruditi da ih ove sezone bude još više. Očekivanja su nam prvo da opstanemo u Prvoj ligi, jer je mnogo ozbiljnija nego Druga liga. U njoj ima dosta dobrih ekipa i reprezentativaca, tako da je opstanak trenutno najvažniji. Ako uradimo nešto više od toga, bićemo prezadovoljni – poručuje Aranitović.

     

    Očekuje ih naporna sezona

     

    Sa njim se slaže i njegov klupski drugar, dvadesetsedmogodišnji Dušan Radenković iz Bora, momak koji od 2004. godine živi u Zrenjaninu. U SAS-u je debitovao 2017. a pre toga je igrao samo veliki fudbal, prvo u zrenjaninskom Banatu, pa u Begeju iz Žitišta i Crvenoj zvezdi iz Vojvode Stepe.

     

    – Što se tiče prvenstva, naš cilj je jasan, a to je opstanak. Sve iznad toga bio bi veliki uspeh za nas jer je liga zaista jaka. Očekuje nas naporna sezona u kojoj će svaka utakmica za nas biti odlučujuća. U svakom slučaju, oduševljen sam što ćemo konačno ponovo igrati u eliti. Smatram da smo odavno to zaslužili – kaže za portal zrenjaninski.com Dušan Radenković.

     

    Imao je priliku Radenković da u svojoj prvoj sezoni u futsalu nastupa u Prvoj ligi Srbije.

     

    – Ekipa je tada bila vrlo mlada i neiskusna. Tek smo se upoznavali sa futsalom jer je to zaista drugi sport u odnosu na fudbal. Mislim da smo sada stekli potrebno iskustvo i da možemo da se nosimo sa najboljim igračima i ekipama u Srbiji – navodi Radenković, koji je prošle sezone za ekipu SAS-a postigao sedam pogodaka.

     

    Prvi deo sezone skoro pa savršen

     

    On se osvrnuo i na prethodnu takmičarsku sezonu kojom je delimično zadovoljan, što se tiče njegove igre ali i cele ekipe.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ognjen Karlaš otišao u Poljsku: Prethodnu sezonu u Proleteru pamtiće do kraja života

     

    – Prvi deo sezone smo odigrali skoro pa savršeno, bez poraza i sa dva nerešena rezultata. Napravili smo veliku prednost i bili ubedljivo prvi na tabeli, čemu su doprineli svi igrači, što golovima, što požrtvovanjem na terenu. Međutim, u drugom delu sezone smo neobjašnjivo došli do samo dve pobede, što nas je dovelo do toga da igramo samo baraž za ulazak u Prvu ligu, koji smo na kraju, u trećoj odlučujućoj utakmici, izgubili u Ivanjici. No, to je iza nas i sada smo fokusirani na novu sezonu – zaključuje Dušan Radenković.

     

    Početak prvenstva zakazan je za 1. septembar. U prvom kolu SAS gostuje u Novom Pazaru i igra protiv ekipe koja je prethodnu sezonu u Prvoj ligi završila na sedmom mestu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: ZA START NAJJAČIH LIGA MERIDIANBET POKLANJA – 4.000 RSD BONUSA!

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport