• Golman Dragan Berarović: Veliki talenat koji je maksimalno posvećen treninzima

    „Zaista je dobro dete, veliki je talenat i maksimalno je posvećen treninzima“. Tim rečima trener kadetske ekipe Fudbalskog kluba Lehel iz Mužlje Filip Tapai opisuje golmana Dragana Berarovića, koji upravo danas slavi svoj 15. rođendan.   Tapai u izjavi za portal zrenjaninski.com dodaje da je Dragan pravi mladi sportista koji još uvek nije dovoljno ispraćen […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Golman Dragan Berarović: Veliki talenat koji je maksimalno posvećen treninzima

    „Zaista je dobro dete, veliki je talenat i maksimalno je posvećen treninzima“. Tim rečima trener kadetske ekipe Fudbalskog kluba Lehel iz Mužlje Filip Tapai opisuje golmana Dragana Berarovića, koji upravo danas slavi svoj 15. rođendan.

     

    Tapai u izjavi za portal zrenjaninski.com dodaje da je Dragan pravi mladi sportista koji još uvek nije dovoljno ispraćen ali da će, ako se po jutru dan poznaje, izrasti u sjajnog golmana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mladim plivačima Proletera šest medalja na takmičenju „Zmaj 2023“

     

    Dragan Berarović je rođen 15. oktobra 2008. u Zrenjaninu. Fudbal trenira od svoje osme godine i od početka se nalazio na golu.

     

    – Zanimljivije mi je da se bacam, da branim mrežu, nego da jurim za loptom. Tako je od početka – priča za naš portal ovaj talentovani golman.

     

    Fudbalom je počeo da se bavi u Proleteru, kod trenera Zorana Lisice. Posle toga je kratko vreme proveo u Petliću, a odatle je otišao u Borac, gde je bio do svoje 14. godine. U to vreme je na nekim prijateljskim utakmicama branio čak za prvi tim.

     

    – Onda sam dobio poziv trenera Filipa Tapaija da pređen u Lehel iz Mužlje, klub koji se takmiči u Područnoj ligi kadeta. Trener Filip je zaista sjajan čovek i stručnjak, bilo koga da pitate, niko neće imati nijednu lošu reč za njega da kaže. Takođe, mi kadeti iz kluba smo veoma složni. Treninzi su jaki, a dosta vremena smo proveli na pripremama uoči početka sezone – ističe Dragan Berarović.

     

    dragan berarović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Trener i ekipa uvek mogu da računaju na njega

     

    Koliko je posvećen fudbalu i treninzima pokazuje i to što živi nadomak centra grada, a na treninge u Mužlju odlazi redovno biciklom, ponekad čak i pešice.

     

    – Kada idem peške, tada mi treba sat i po vremena da dođem na stadion. Međutim, ako volite nešto, onda ništa nije teško – navodi bivši učenik Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, a sada prvog razreda Tehničke škole u Zrenjaninu.

     

    A da trener i ekipa uvek mogu da računaju na njega, pokazao je ove nedelje, na utakmici koju je Lehel odigrao na svom terenu protiv Rusande iz Melenaca. Mužljanci su izgubili rezultatom 3:4, ali je Dragan odbranio penal, kao i nekoliko zicera i kornera. Briljirao je na golu sve dok nije zadobio povredu pred kraj prvog poluvremena. Uprkos tome, odlučio je da ostane na terenu do kraja susreta.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Vodili smo 2:0 i onda sam zadobio povredu noge. Ipak, ostao sam da branim celu utakmicu, jer nismo imali drugog golmana. Odigrao sam svih 90 minuta sa bolom u nozi, ali sam izdržao – dodaje Dragan, čiji su idoli golmani Milan Borjan i Mark-Andre ter Štegen i kome je želja da uspe u fudbalu i jednog dana zaigra za neki veći klub.

     

    dragan berarović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport