• Gde god da se pojavi, kapiten košarkaša Proletera Marko Rajanović osvoji MVP titulu

    Kapiten Košarkaškog kluba Proleter iz Zrenjanina Marko Rajanović proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) turnira u basketu 3×3, održanog u Žitištu u okviru manifestacije „Pile fest“. Na turniru je nastupilo 12 timova, a šampionski pehar zasluženo je podigla ekipa „Krune“ koju su, uz Rajanovića, činili i Đorđe Gligorin, Mihajlo Omaljev i Strahinja Lazendić.   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gde god da se pojavi, kapiten košarkaša Proletera Marko Rajanović osvoji MVP titulu

    Kapiten Košarkaškog kluba Proleter iz Zrenjanina Marko Rajanović proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) turnira u basketu 3×3, održanog u Žitištu u okviru manifestacije „Pile fest“. Na turniru je nastupilo 12 timova, a šampionski pehar zasluženo je podigla ekipa „Krune“ koju su, uz Rajanovića, činili i Đorđe Gligorin, Mihajlo Omaljev i Strahinja Lazendić.

     

    – S obzirom na to da je pauza, moji drugari i ja leto koristimo da bismo igrali 3×3 turnire po Srbiji. Takmičenje u Žitištu je bilo fino organizovano i uputio bih sve pohvale organizatorima. Pre Žitišta, inače, bili smo na turniru na Adi Ciganliji u Beogradu. Tamo smo takođe bili prvi i proglašen sam za MVP-a – priča za portal zrenjaninski.com Marko Rajanović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dobro došao kući: Dejan Davidovac se vratio u Crvenu zvezdu

     

    Marko je rođen 7. januara 1998. u Zrenjaninu. Košarkom je počeo da se bavi sa deset godina, prvo u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“. Tamo je igrao nekoliko godina, posle čega je dobio poziv da pređe u Uno Grande, kod trenera Rade Prvulova. Put ga je kasnije odveo u KK Zrenjaninac, kod pokojnog Roberta Boljoša.

     

    – Sa Zrenjanincem, koji je kasnije prerastao u Proleter, osvojio sam prvenstvo Vojvodine za kadete, na kom sam proglašen za MVP-a. Usledio je poziv prvog tima Proletera, pa sam uporedo trenirao sa njim i sa svojom generacijom. U tom periodu se održavao i međunarodni turnir za kadete, na kom su učestvovale ekipe poput Barselone, Real Madrida, Partizana… I na tom turniru sam dobio MVP titulu – seća se Rajanović.

     

    marko rajanović
    Foto: Andrej Amižić

     

    Prvo poziv od Crvene zvezde, pa od trenera iz Amerike

     

    Njegove partije na terenu primetila je Crvena zvezda, pa ga je klub sa Malog Kalemegdana pozvao da se pridruži crveno-beloj porodici.

     

    – Otišao sam na sastanak, ali nismo uspeli da se dogovorimo u vezi sa mojim prelaskom. Zbog toga sam ipak odlučio da ostanem u Proleteru. U međuvremenu sam dobio poziv da odem na jedan kamp, koji se održavao u Beogradu. Na tom kampu je bio i trener iz Amerike, kojem sam zapao za oko i koji mi je ponudio stipendiju za srednju školu SCA (Sunrise Christian Academy) u Kanzasu – ističe Rajanović.

     

    Tamo je završio četvrtu godinu srednje škole, posle čega je otišao na fakultet WNCC (Western Nebraska Community College). Završio je fakultet, ali je u međuvremenu pretrpeo povredu ahilove tetive, koja ga je primorala da se vrati nazad u Srbiju. Zbog povrede je pauzirao skoro tri godine. Nakon tog vremena uspeo je da se polako vrati košarci i trenutno je kapiten Proletera.

     

    – Celo iskustvo u Americi je bilo super. Video sam kakav je život u nekim drugim zemljama i puno sam proputovao. Što se Proletera tiče, nakon što smo prošle godine ispali iz Druge lige, ove godine smo uspeli da se vratimo. Mogao bih reći da je iza mene jedna sasvim dobra sezona, doduše dosta zahtevna, s obzirom na to da nismo imali puno prostora za bilo kakve kikseve. Moralo se ući u viši rang, a taj zacrtani cilj je i ispunjen – navodi Rajanović, koji je i u ovom slučaju proglašen za MVP-a lige.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Što se tiče daljih planova, Marko želi da ostane u Proleteru i sledeće sezone.

     

    – Došlo je do velikih promena u klubu i želeo bih da budem deo svega toga, a posle ću videti. Ukoliko mi se ukaže prilika da odem negde i da igram na višem nivou, definitivno ću razmisliti o tome – poručuje Marko Rajanović.

     

    marko rajanović
    Foto: Andrej Amižić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport