• Elemirci postigli istorijski uspeh: Šahisti Naftagasa prvaci Srbije!

    Šah klub Naftagas iz Elemira novi je državni šampion, objavio je Šahovski savez Srbije. Ovo je istorijski uspeh za zrenjaninski i elemirski šah!   Šahisti Naftagasa su od samog starta aktuelne sezone zauzeli čelnu poziciju u Prvoj ligi Srbije. Negde u sredini turnira su malo posustali, ali su smogli snage da se vrate na čelo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Elemirci postigli istorijski uspeh: Šahisti Naftagasa prvaci Srbije!

    Šah klub Naftagas iz Elemira novi je državni šampion, objavio je Šahovski savez Srbije. Ovo je istorijski uspeh za zrenjaninski i elemirski šah!

     

    Šahisti Naftagasa su od samog starta aktuelne sezone zauzeli čelnu poziciju u Prvoj ligi Srbije. Negde u sredini turnira su malo posustali, ali su smogli snage da se vrate na čelo i održe poziciju lidera do samog kraja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Atletičari Hendi sport kluba i ovog puta imali veoma zapažene rezultate

     

    U poslednjem kolu, koje je odigrano danas u Bajinoj Bašti, Elemircima je bio dovoljan i nerešen rezultat da bi se okitili prvom titulom prvaka države u klupskoj istoriji.

     

    Sa 42,5 poena, šahisti Naftagasa su zauzeli prvo mesto na tabeli. Drugo mesto, sa 39,5 poena, zauzela je ekipa Zmaja iz Beograda, a treće 365.rs iz Požege sa 39 poena.

     

    Za tim Šah kluba Naftagas, čiji je predsednik Milorad Jankov, ove sezone su nastupali: Samvel Ter Sahakyan i Robert Hovhannisjan, obojica iz Jermenije, zatim Branko Tadić, Miloš Stanković, Stefan Tadić, Milovan Ratković i Predrag Bodiroga.

     

    „Ovogodišnje izdanje našeg najjačeg ekipnog takmičenja je bilo najneizvesnije do sada što se tiče borbe za medalje. Čak pola lige je ravnopravno konkurisalo za zvanje najboljeg. Pet ekipa je takmičenje završilo sa bodovnim saldom gde je razlika između prvog i petog manja od jedne meč pobede (samo dva meč boda)“, saopštio je Šahovski savez Srbije.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za razliku od borbe za vrh, borba za opstanak je bila manje zanimljiva. U niži rang takmičenja sele se Kraljica PTT iz Petrovaradina, Mladost iz Nove Pazove i Crvena zvezda iz Beograda.

     

    Sportski dan u Mihajlovu: Najmlađi bili vatreni borci na terenu (Foto)

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport