• DŽUDO: Srebro za Nemanju Kojčića

    Sarić izgubio u Lajbnicu od Italijana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    POŽAREVAC – U subotu, 6. juna, u Požarevcu je održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i pionirke  u džudou (2003 – 2004. godište), na kome je učestvovalo 245 takmičara iz 42 kluba.

    1422616_985374961503264_4400400211967117720_nNajveći rezultat, što se tiče takmičara Omladinskog džudo kluba „Proleter MD“ iz Zrenjanina ostvario je Nemanja Kojčić, koji je u kategoriji do 50 kg bio drugi uz tri pobede i jedan finalni poraz. On se, dakle, okitio srebrnom medaljom i na najbolji način krunisao ovu napornu sezonu.

    Njegov klupski drugar Marko Milutin osvario je učinak od tri pobede i dva poraza i zauzeo je peto mesto. Za njega je ovaj rezultat sjajan, jer je Marko još jednu sezonu mlađi pionir i od njega se očekuje da u narednoj sezoni napadne titulu.

    Istog dana, inače, u Lajbnicu se održavao Evropski juniorski kup na kom je učestvovalo 569 takmičara iz 55 zemalja iz celog sveta.

    Naš Dušan Sarić je učestvovao ali je, nažalost, izgubio u meču prvog kola od Italijana Vilanela.

    Svi evropski nastupi Sarića u ovoj sezoni su veoma značajni, jer će kroz njih steći potrebno iskustvo za naredni period koji mu predstoji, a svakako je najznačajnije takmičenje Prvenstvo Balkana, koje je na programu od 19 do 21. juna u gradu na Begeju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport