• Džudistkinje Proletera bile na korak do medalje u Ligi šampiona

    Ove godine, Srbija je bila domaćin najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja u džudou. Džudo klub Proleter iz Zrenjanina je, uz Crvenu zvezdu, bio jedini klub iz Srbije koji je, zahvaljujući ovogodišnjim rezultatima, imao predstavnike u obe konkurencije – muškoj i ženskoj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Džudistkinje Proletera bile na korak do medalje u Ligi šampiona

    Džudistkinje Proletera su ove godine po prvi put u istoriji postale šampionke naše zemlje, dok je muška ekipa odbranila bronzu od prošle godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Liga mladih plivača Vojvodine: Plivački klub Proleter ostvario veliki uspeh

     

    U prepunoj Štark Areni u Beogradu, dame Proletera bile su na korak do medalje u Ligi šampiona. Ekipa u sastavu: Milica Nikolić (52kg), Katarina Nišavić (57kg), Jovana Bunčić (63kg), Anja Obradović (70kg) i Milica Cvijić (+70kg) ponovo je ostavila srce na tatamiju i oduševila sve prisutne.

     

    Žreb nije bio naklonjen devojkama iz Zrenjanina

     

    Žreb nije bio naklonjen devojkama iz Zrenjanina, pa su prvi meč radile sa trećeplasiranim timom u Evropi, Galatasarajem iz Turske. Rezultat je bio nerešen 2:2 i odlučivao je peti meč. U neizvesnom petom meču Milica Cvijić nije uspela da savlada skoro duplo težu protivnicu iz Turske, iako je malo nedostajalo da Hilal Oztruk završi na leđima. Tako je Galatasaraj prošao u polufinale, a džudistkinje Proletera su morale da rade repasažni meč sa ekipom iz Bosne i Hercegovine.

     

    Poprilično lako i ubedljivo sa 3:0 savladana je BiH i čekao sa protivnik za bronzu. Najbolja evropska ekipa, RSC Champigny iz Francuske, spremno je čekala Proleterove dame. Pomalo sportske sreće je nedostajalo jer je žreb meča za bronzu tako hteo pa najbolja takmičarka Proletera Milica Nikolić nije ni nastupala, te je meč završen rezultatom 3:1. Pobedu za domaći tim odnela je sjajna Kristina Nišavić koja je u svakom meču na ovom takmičenju zabeležila pobedu.

     

    Proleter jedini nije imao strana pojačanja

     

    Treba napomenuti da je Proleter iz Zrenjanina jedini tim koji nije imao strana pojačanja. Dakle, nastupile su sve domaće takmičarke.

     

    – Nakon osvajanja Super lige Srbije, imali smo kratak period od svega dve nedelje da se pripremimo za ovo najprestižnije takmičenje u Evropi. Devojke su se odlično borile i svaka takmičarka je pokazala da pripada samom vrhu evropskog džudoa. Sezona je duga, ima puno takmičenja u toku godine, a ovo dolazi na samom kraju, kada je energija već odavno potrošena – izjavio je trener Proletera Tomislav Kohajm.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U svakom slučaju, dodao je on, osvajanje petog mesta u Evropi je još jedan istorijski uspeh za zrenjaninski klub.

     

    – Ovo je godina koju ćemo zlatnim slovima upisati u klupsku istoriju – poručio je Kohajm.

     

    Odbojkašice OŠ „Petar Petrović Njegoš“ trećeplasirane na međuokružnom takmičenju

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport