• Džudistkinja Proletera Milica Nikolić bronzana na Grend slemu u Dušanbeu

    Članica Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina Milica Nikolić još jednom je potvrdila status najbolje džudistkinje u Srbiji osvajanjem bronze na Grend slem takmičenju u prestonici Tadžikistana – Dušanbeu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Džudistkinja Proletera Milica Nikolić bronzana na Grend slemu u Dušanbeu
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    Takmičarka Proletera Milica Nikolić je zahvaljujući svojim vrhunskim svetskim rezultatima imala privilegiju da bude prvi nosilac na ovom Grend slem takmičenju, što joj je omogućilo slobodan prolazak u drugo kolo.

     

    U drugom kolu se susrela sa neugodnom protivnicom iz Vijetnama Thi Tinh Hoang i pobedila ju je ubedljivo za samo 15 sekundi. U četvrtfinalnom meču, demonstrirajući svoje majstorstvo, savladala je Ruskinju Ainu Moisevu bacanjem i držanjem zahvata u parteru.

     

    Nažalost, u polufinalnom meču, turska takmičarka Tugce Beder je iskoristila trenutak Miličine nepažnje i uspela je da održi prednost do kraja meča, čime je otišla u finale. Milici je ostala borba za treće mesto. U ovoj borbi, dobro poznata takmičarka iz Portugala Katarina Kosta nije imala drugog izbora osim da pruži ruku boljoj od sebe, čime je Milica Nikolić osvojila bronzu na ovom prestižnom takmičenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ognjen Kovačević ostvario normu za Evropsko seniorsko prvenstvo u plivanju

     

    „Njen neverovatan trud i posvećenost omogućili su joj da se istakne u konkurenciji i donese još jednu medalju svom klubu i našoj zemlji. Ovo je samo još jedan u nizu njenih impresivnih rezultata, koji nas sve čini ponosnim i inspiriše da nastavimo da podržavamo naše sportiste u njihovim ambicijama“, kažu u Džudo klubu Proleter.

     

    milica nikolić
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    Predsednik Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina Milan Krstin je izjavio da je Milici pre samo sedam dana „ukradena“ bronzana medalja od strane sudija na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

     

    – Ona je veoma brzo ustala i pokazala svima koliko je pre svega mentalno jaka. Njen uspeh na Grend slem takmičenju samo potvrđuje da je jedna od najboljih u svetu. Ponosni smo na njen rad i rezultate koje postiže i siguran sam da će nastaviti da inspiriše sve nas u džudo zajednici – poručio je Krstin.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On je čestitao Milici na ovom veličanstvenom dostignuću i poželeo joj još mnogo uspeha u budućim takmičenjima.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport