• DOLAZE NAJPOZNATIJI EVROPSKI RVAČI

    Sve je spremno za predolimpijski kvalifikacioni turnir

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DOLAZE NAJPOZNATIJI EVROPSKI RVAČI

    ZRENJANIN – Najzvučnija seniorska rvačka imena iz 39 zemalja Evrope, okupiće se u Zrenjaninu od 14. do 18. aprila, na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju, najavljuje organizacioni odbor ovog sportskog spektakla.

    Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, gradonačelnik Čedomir Janjić i član organizacionog odbora Dragan Vulešević
    Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, gradonačelnik Čedomir Janjić i član organizacionog odbora Dragan Vulešević

    – Više od 500 učesnika iz 39 zemalja, i hiljade posetilaca, sjatiće se u naš grad na ovaj veliki događaj. Obaveza da sve protekne u najboljem redu je velika, sve oči uprte su u nas, a organizacioni odbor posao odrađuje odlično i obećavam da će sve biti na svetskom nivou. Ali, najvažnije je da naši rvači obezbede vize za put na Olimpijske igre u Rio – ističe Dragan Vulešević, direktor Turističkog centra Zrenjanina i član organizacionog odbora ove sportske manifestacije.

    Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković izrazio je nadu da će turnir biti uspešan za naše takmičare, jer samo učesnici finala obezbeđuju put u Rio, dok će ostali šansu morati da traže na turnirima u Ulan Batoru i Istanbulu.

    – Kristijan Fris i Viktor Nemeš su prvi favoriti, ali konkurencija će biti žestoka i biće teško. Viktor je bio drugi na Evropskom prvenstvu, ali će imati žestoku konkurenciju, svi najbolji rivali dolaze u Zrenjanin. A izuzetno je važno da se što pre obezbedi viza za Rio, da bi se onda rasterećeno pripremala forma za Olimpijske igre – napominje Trajković.

    On se požalio da je turnir, nažalost, prevazišao smeštajne kapacitete Zrenjanina.

    – Kada imate činjenicu da dolazi 500 učesnika, za koje je smeštaj obezbeđen, ali i hiljadu posetilaca, onda se pojavi veliki problem da budu smešteni u Zrenjaninu, jer su hotelski kapaciteti mali – ističe Trajković.

    Član organizacionog odbora Ljubiša Samardžić istakao je da je, od hale do najsitnijih organizacionih detalja, već sada sve spremno za turnir.

    – U organizaciju je uključena i Svetska rvačka federacija na čelu sa predsednikom Nenadom Lalovićem. Po prvi put će biti odrađeno brendiranje turnira, uz posebno uređene hale i objekte, na veoma efektan način – najavljuje Samardžić.

    Prve kvalifikacione borbe su u petak 15. aprila. Satnica za svaki dan je ista, od 9.30 do 14 časova su kvalifikacione borbe, a od 19 časova finala.

    Portal „Zrenjaninski“ je medijski sponzor ovog velikog sportskog događaja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport