• DODELJENE NAGRADE SPORTSKOG SAVEZA GRADA ZRENJANINA (VIDEO)

    ZRENJANIN – Svečana dodela godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina najboljim sportistima, ekipama, sportskim radnicima i stručnjacima, sudijama, propagandistima i sponzorima u 2016. godini, održana je danas  u Baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina. Ovogodišnji laureati su Viktor Nemeš, u kategoriji Sportisti u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a – senior, zatim Katarina […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DODELJENE NAGRADE SPORTSKOG SAVEZA GRADA ZRENJANINA (VIDEO)

    ZRENJANIN – Svečana dodela godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina najboljim sportistima, ekipama, sportskim radnicima i stručnjacima, sudijama, propagandistima i sponzorima u 2016. godini, održana je danas  u Baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina.

    Dobitnici nagrada (Foto: Dušan Bartolović)

    Ovogodišnji laureati su Viktor Nemeš, u kategoriji Sportisti u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a – senior, zatim Katarina Simonović, u istoj kategoriji – seniorka, pa Đorđe Salapura, kao junior iz te kategorije, a Marina Radičević kao juniorka. U istoj kategoriji kao kadet priznanje je dobio Bogdan Kovačević, a Rada Perović kao kadetkinja.

    Laslo Šuranji dobitnik nagrade je u kategoriji sportista sa invaliditetom – muškarci, a Valentina Manojlov kod žena.

    Stefan Janjatov laureat je u kategoriji sportisti u neolimpijskim sportovima – senior, a Aleksandra Aranitović kao seniorka. U istoj kategoriji nagrada je dodeljena Bojanu Gostojiću – junioru i Marini Kekenj – juniorki. Dobitnici su i Andrej Kekenj kao kadet i Vladana Obrenić, kadetkinja.

    Među ovogodišnjim laureatima su i sportski kolektivi – Rvački klub „PROLETER“ u kategoriji sportske ekipe – seniori, Kuglaški klub „KRISTAL“ u kategoriji sportske ekipe – seniorke.

    Laureati su i Zoran Šipka u kategoriji sportski stručnjaci – trener, Dušan Popadić u kategoriji sportski radnik, dr Ognjen Peđa Tutorov, u kategoriji stručnjaci u sportu, Igor Virijević u kategoriji sportski sudija.

    Posebna priznanja dodeljena su SD „NAFTAGAS – ELEMIR“, zatim Zoranu Slaviću, Nenadu Jonjevu u kategoriji propagandista, kompanijama AVIV PARK ZRENJANIN i BIOELEKTRIK u kategoriji sponzor – donator, i legendarnom zrenjaninskom košarkašu Lajošu Engleru za životno delo.

    Nagrade su dobili i Lajoš Engler „Bio-elektrik“ i Aviv Park Zrenjanin (Foto: Dušan Bartolović)

    Dobitnicima su nagrade dodelili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je podsetio na značajna ulaganja lokalne samouprave u razvoj i promociju sporta i sportista u ovom regionu, kao i funkcioneri i sportski radnici Ljubomir Stanisavljev, Rajko Petrović, Dane Korica i Dejan Tomašević.

    U ime dobitnika nagrada zahvalio se Lajoš Engler, čiji je govor prepun emocija, pa i suza, izazvao salve aplauza prisutnih.

    – Ovo budi sećanja na Zrenjanin iz vremena kada smo ga zvali grad sportova, zelenila i golubova. Hvala svima što su ovaj grad i zemlja našli za shodno da se sete tih vremena. A vama iz generacija koje dolaze, poručujem da se ugledate na nas, koji smo dali sve od sebe – istakao je Engler.

    On je na kraju duhovito konstatovao da je odgovor na pitanje – kakva je razlika između ondašnje košarke i ove savremene, jednostavan.

    – Evo pogledajte, tolika je razlika – rekao je Engler nakon što je stao pored Dejana Tomaševića, koji je od njega znatno viši rastom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport