• Đorđe Salapura na ubedljiv način ušao u finale, Luka Vuković nastavio niz dobrih rezultata

    Proteklog vikenda održan je karate turnir „Zlatni pojas Čačka“. Prvi dan bio je rezervisan za seniore, a drugi za kadete i juniore.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Đorđe Salapura na ubedljiv način ušao u finale, Luka Vuković nastavio niz dobrih rezultata
    Foto: Karate klub Zrenjanin

     

    Internacionalni turnir u karateu „Zlatni pojas Čačka“ iz godine u godinu potvrđuje da se radi o našem najboljem takmičenju.

     

    Zbog velikog interesovanja, u seniorskoj konkurenciji, kategorije su imale ograničenje na 32 takmičara, među kojima je bilo mnogo osvajača medalja sa evropskih i svetskih šampionata i Olimpijskih igara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kik-bokserka Maša Damjanović sa svojih 15 godina već osvojila više od 30 zlatnih medalja

     

    Karate klub Zrenjanin su predstavljala trojica takmičara i osvojene su dve medalje.

     

    Đorđe Salapura je posle pet meseci pauze i oporavka zbog operacije šake ponovo izašao na tatami i na vrlo ubedljiv način ušao u finale u kom je izgubio sa minimalnim rezultatom od predstavnika Hrvatske.

     

    Luka Vuković je nastavio niz dobrih rezultata posle Balkanskog prvenstva i ovog puta je osvojio treće mesto. Luka je na putu do medalje u prvom kolu savladao aktuelnog svetskog šampiona, Francuza Filalija, da bi u četvrtfinalu izgubio od Kvesića iz Hrvatske i kroz repasaž došao do postolja.

     

    Đorđe Tešanović je ovog puta bio polovičan sa dve pobede i dva poraza. U prvom kolu pobedio je Makedonca, pa izgubio od Rusa i kasnije u repasažu savladao Hrvata. Zatim je izgubio od Slovenca i zauzeo sedmo mesto.

     

    „Ovo je bila odlična provera forme za naše momke pred Evropski šampionat u Poreču. Oni nakon turnira ostaju na zajedničkim reprezentativnim pripremama Hrvatske, Francuske i Srbije“, saopštio je Karate klub Zrenjanin.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Sjajan nastup drugog dana turnira „Zlatni pojas Čačka“ imali su kadeti i juniori zrenjaninskog kluba.

     

    Srebrne medalje su osvojili Mila Salapura (kadetkinja -61kg) i Ivan Lagundžija (kadet -63kg), dok su bronzane medalje osvojili Staša Ristović (kadetkinja -54kg) i Jevrem Bala (kadet -70kg).

     

    zlatni pojas čačka
    Foto: Karate klub Zrenjanin

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport