• Đaci OŠ „Braća Stefanović“ iz Neuzine plasirali se na državno prvenstvo u streljaštvu

    Dođoh, videh, pobedih. Tako bi se moglo opisati ono što su đaci OŠ „Braća Stefanović“ iz Neuzine uradili na opštinskom i okružnom takmičenju u streljaštvu.   Njih trojica, Viktor Jo, učenik osmog, i Pavle Antonović i Emil Filep, učenici petog razreda neuzinske škole, sa svojim trenerom i nastavnikom fizičkog vaspitanja Milovanom Magovčevićem, prvo su pobedili […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Đaci OŠ „Braća Stefanović“ iz Neuzine plasirali se na državno prvenstvo u streljaštvu

    Dođoh, videh, pobedih. Tako bi se moglo opisati ono što su đaci OŠ „Braća Stefanović“ iz Neuzine uradili na opštinskom i okružnom takmičenju u streljaštvu.

     

    Njih trojica, Viktor Jo, učenik osmog, i Pavle Antonović i Emil Filep, učenici petog razreda neuzinske škole, sa svojim trenerom i nastavnikom fizičkog vaspitanja Milovanom Magovčevićem, prvo su pobedili na opštinskom takmičenju, koje je održano u Sečnju. Onda su uspeh ponovili i u Zrenjaninu na okružnom takmičenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Učenice iz Elemira pobednice opštinskog takmičenja u košarci

     

    Pobeda na okružnom donela im je plasman na državno prvenstvo koje će biti održano u decembru u Smederevu. I to nije kraj. Kapiten ekipe Viktor Jo je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio treće mesto sa 140 bodova, samo četiri manje od prvoplasiranog Marka Grozdanova iz zrenjaninske škole „Sonja Marinković“.

     

    đaci oš braća stefanović

     

    Milovan Magovčević: Ovo je ogroman uspeh

     

    – Za nas je ovo ogroman uspeh, jer se niko od naših učenika aktivno ne bavi streljaštvom. Na okružnom takmičenju su prvi put gađali u pravoj streljani, s obzirom na to da je opštinsko takmičenje održano u improvizovanim uslovima, u sečanjskoj školi „Aleksa Šantić“ – kaže za portal zrenjaninski.com nastavnik Milovan Magovčević.

     

    Dodaje i da je, odlučivši da prijavi ekipu za takmičenje, pitao đake u školi da li neko zna da puca, pošto su roditelji mnogih učenika aktivni članovi lovačkih udruženja.

     

    – Nemamo uslove za treniranje, pa smo krenuli na takmičenje sa devizom – šta bude nek bude. I, evo, ostvarili smo veliki uspeh – kaže Magovčević.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    OŠ „Braća Stefanović“ u Neuzini ima stotinak đaka. Oni nemaju previše uslova da se bave bilo kojim sportom, pa ni streljaštvom. Da bi trenirali neki sport, moraju u šest kilometara udaljeni Sečanj. Tamo dečaci uglavnom treniraju fudbal i rukomet.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport