• Devetnaestogodišnji Gojko Vuković u Nemačkoj debitovao u seniorskom fudbalu

    Bivši igrač mlađih kategorija Jedinstva iz Ečke i Proletera i Radničkog iz Zrenjanina, devetnaestogodišnji levi bek Gojko Vuković, u Nemačkoj je debitovao u seniorskom fudbalu.   Momak iz Stajićeva, koji je rođen 7. januara 2004. godine, trenutno nastupa za FK ASV 1898 iz Fusgenhajma.   Priča o njegovoj inostranoj karijeri počela je u novembru 2021. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Devetnaestogodišnji Gojko Vuković u Nemačkoj debitovao u seniorskom fudbalu

    Bivši igrač mlađih kategorija Jedinstva iz Ečke i Proletera i Radničkog iz Zrenjanina, devetnaestogodišnji levi bek Gojko Vuković, u Nemačkoj je debitovao u seniorskom fudbalu.

     

    Momak iz Stajićeva, koji je rođen 7. januara 2004. godine, trenutno nastupa za FK ASV 1898 iz Fusgenhajma.

     

    Priča o njegovoj inostranoj karijeri počela je u novembru 2021. kada je otišao na probu u Astoriju iz Valdorfa, ekipu koja se takmiči u regionalnoj A ligi. Ljudi iz kluba su bili zadovoljni onim što im je Gojko prikazao na terenu, pa je dobio poziv da se pridruži timu na pripremama. Međutim, usledili su određeni privatni problemi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Učini nas ponosnim: I odbojkaš Aleksandar Šoša karijeru nastavlja u Americi

     

    – Zbog toga sam odlučio da se vratim u Srbiju. Pola godine nisam ni igrao u fudbal, jedva sam bio u trenažnom procesu. Kada su problemi prošli, rešio sam da se vratim u Nemačku, ali je priča sa Astorijom već bila zatvorena. Dobio sam, međutim, poziv od prijatelja da dođem u Manhajm, gde sam započeo svoju seniorsku karijeru. Tada me je i preuzeo moj menadžer Boris Marković. Pola sezone sam proveo u Krajs ligi, a onda sam otišao dva ranga iznad, u FK ASV 1898 iz Fusgenhajma, moj sadašnji klub – priča za portal zrenjaninski.com Gojko Vuković, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, u Hotelu „Vojvodina“.

     

    gojko vuković
    Foto: ASV 1898 Fußgönheim

     

    Turbulentna sezona

     

    Naš mladi sagovornik ističe da je prethodna sezona u ASV-u bila turbulentna.

     

    – Bili smo u zoni ispadanja. Za kratak period smo promenili trojicu trenera. S obzirom na to da mi je prva sezona u seniorskom fudbalu i da sam se našao u drugoj državi, trebalo mi je malo vremena da se priviknem. Međutim, zadovoljan sam kako sam odigrao polusezonu. Postigao sam jedan gol i upisao dve asistencije – navodi Vuković.

     

    Prvenstvo počinje 12. avgusta, ali Gojko se ovog vikenda neće naći na travnatom terenu.

     

    – Trenutno se oporavljam od povrede i punim baterije za povratak na teren. Nadam se da ću za mesec dana biti u punoj formi – dodaje on.

     

    gojko vuković
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prema njegovim rečima, u ligi u kojoj igra nije lako nametnuti se treneru i biti u startnoj postavi.

     

    – U našoj ligi ima mnogo stranaca. Dolazi puno talentovanih fudbalera iz mlađih selekcija i izuzetno je jaka konkurencija. Mada je u pitanju niža liga, puno je zahtevnija od naših liga u tom rangu. Treninzi su zahtevniji, kao i same utakmice – objašnjava Vuković.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Iako je napustio zrenjaninski fudbal, on kaže da i dalje prati dešavanja na ovdašnjoj fudbalskoj sceni.

     

    – Pratim svoj bivši klub Radnički iz Zrenjanina, kao i Naftagas iz Elemira. U njima igra puno mojih drugara. Vidim da su se odlično snašli i drago mi je zbog toga. Želim im puno uspeha u novoj sezoni – poručio je Gojko Vuković.

     

    gojko vuković
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport