• Danas će biti otvorena knjiga žalosti povodom smrti Snežane Pantić

    Knjiga žalosti, povodom smrti Snežane Pantić, biće otvorena danas u holu Gradske kuće u Zrenjaninu.   Zrenjaninci će u periodu od 12 do 20 časova moći i na ovaj način, upisivanjem u knjigu žalosti, da se oproste od najtrofejnije srpske karatistkinje i jedne od najuspešnijih sportistkinja našeg grada.   Danas, u 16.30 časova, u Baroknoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Danas će biti otvorena knjiga žalosti povodom smrti Snežane Pantić

    Knjiga žalosti, povodom smrti Snežane Pantić, biće otvorena danas u holu Gradske kuće u Zrenjaninu.

     

    Zrenjaninci će u periodu od 12 do 20 časova moći i na ovaj način, upisivanjem u knjigu žalosti, da se oproste od najtrofejnije srpske karatistkinje i jedne od najuspešnijih sportistkinja našeg grada.

     

    Danas, u 16.30 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće, biće održana i komemoracija povodom smrti Snežane Pantić.

     

    Podsetimo, Snežana Pantić, devojačko Perić, preminula je u Beogradu, u 43. godini života, nakon duge i teške bolesti.

     

    Povodom smrti Snežane Pantić, izraze saučešća uputio je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

     

    – Otišla je jedna od najboljih iz našeg sveta karatea, čijim smo se uspesima i trofejima radovali i ponosili ne samo mi koji smo bili u tom sportu i njenom klubu, već i svi građani Zrenjanina i ljubitelji sporta širom naše zemlje. Svojim predanim odnosom prema sportu i rezultatima koje je ostvarila, nemerljivo je doprinela razvoju karatea, ali i zrenjaninskog sporta uopšte. Neka joj je večna slava i hvala – poručio je Salapura.

     

    Snežana Pantić je rođena 18. juna 1978. godine u Zrenjaninu, a karateom se bavila dve decenije. Postala je jedna od najmlađih šampionki sveta. Nastupajući za klub i državnu reprezentaciju osvojila je 36 mediteranskih, evropskih i svetskih medalja.

     

    Prvakinja države bila je 16 puta, a sa klupskim koleginicama iz Karate kluba Dijamant (sada Zrenjanin) donela je u naš grad titulu klupskog šampiona Evrope.

     

    Za sportske zasluge, osvojeno državno i juniorsko evropsko prvenstvo, 1998. godine dobila je „Nagradu grada Zrenjanina“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Bila je udata za bivšeg golmana Fudbalskog kluba Partizan Đorđa Pantića. Iza sebe je ostavila supruga i petnaestogodišnju ćerku.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport