• Bronza za boksera Banata: Andrej Racić bio sjajan na svom prvom međunarodnom takmičenju

    Evropsko kadetsko prvenstvo u boksu održano je od 1. do 11. avgusta u Banjaluci, koja je opravdala ulogu domaćina i pokazala se spremnom za organizaciju velikih takmičenja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bronza za boksera Banata: Andrej Racić bio sjajan na svom prvom međunarodnom takmičenju
    Foto: Boks klub Banat

     

    Evropsko kadetsko prvenstvo okupilo je oko 400 takmičara iz četrdesetak zemalja, što je ujedno i rekord poslednjih godina. Srbiju je predstavljalo deset kadeta i tri kadetkinje.

     

    U sastavu kadetske reprezentacije Srbije bio je i takmičar Boks kluba Banat iz Zrenjanina Andrej Racić, koji je nastupio u kategoriji do 44kg. Za njega je ovo ujedno bilo prvo međunarodno iskustvo.

     

    Pobedom u četvrtfinalu nad reprezentativcem Hrvatske Marko Lukavčevićem i porazom od reprezentativca Italije Brajanom Lo Pikolom, Andrej Racić je osvojio bronzanu medalju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vukašin Lužaić još jedna velika nada zrenjaninskog veslanja

     

    – Ovo je veliki uspeh za Andreja koji je pokazao karakter u prvom meču. Nakon prve runde, koju je gubio sa 5:0, uspeo je da se po završetku druge runde revanšira protivniku, da bi u trećoj, uz apsolutnu dominaciju, došao do pobede jednoglasnom sudijskom odlukom – kaže trener Boks kluba Banat Milivoj Šojić.

     

    On dodaje da su u klubu zadovoljni Racićevim nastupom i podseća da se tokom poslednja tri evropska šampionata takmičari BK Banat nijednom nisu vratili kući bez zapaženih rezultata, počev od Strahinje Rašovića, preko Tadije Eremića, pa sada i Andreja Racića.

     

    – Polako krećemo sa pripremama za nastavak sezone, dok će Andrej na zasluženi odmor – dodaje Šojić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Reprezentacija Srbije je na ovom takmičenju osvojila po jednu srebrnu i bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji i dve bronze u muškoj konkurenciji.

     

    Jovana Damjanović iz BK Petros osvojila je srebro, Mirjana Mastilović iz Crvene zvezde bronzu, dok su bronzana odličja u muškoj konkurenciji osvojili Andrej Trajković iz BK Radnik i Andrej Racić iz BK Banat.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

    andrej racić
    Foto: Boks klub Banat

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport