• Brat i sestra Marko i Mina Mihajlov nove nade zrenjaninskog stonog tenisa

    Brat i sestra Marko i Mina Mihajlov iz Zrenjanina nove su nade zrenjaninskog stonog tenisa i Stonoteniskog kluba Banat. Već nekoliko godina vredno treniraju a rezultati i medalje su počeli da pristižu.   Markovi i Minini roditelji, koji su zajedno sa trenerom Žarko Zakićem najzaslužniji za uspehe mališana, pričaju da je sve počelo od stola […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Brat i sestra Marko i Mina Mihajlov nove nade zrenjaninskog stonog tenisa

    Brat i sestra Marko i Mina Mihajlov iz Zrenjanina nove su nade zrenjaninskog stonog tenisa i Stonoteniskog kluba Banat. Već nekoliko godina vredno treniraju a rezultati i medalje su počeli da pristižu.

     

    Markovi i Minini roditelji, koji su zajedno sa trenerom Žarko Zakićem najzaslužniji za uspehe mališana, pričaju da je sve počelo od stola za stoni tenis koji im je poklonio prijatelj.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nastavljaju u pobedničkom ritmu: Odbojkašice „Njegoša“ prve i na okružnom takmičenju

     

    – Našem prijatelju sto je bio višak pa nam ga je poklonio da ga imamo u kući na Tisi, gde provodimo leto. Marko je prvi uhvatio reket i počeo da prebacuje lopticu i to mu se jako dopalo. A jedva mu se glava videla iznad stola. Kad je to preraslo obično dečije zanimanje za nešto novo, upisali smo ga u Stonoteniski klub Banat – priča za portal zrenjaninski.com Markov i Minin tata Nemanja Mihajlov.

     

    marko i mina mihajlov
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Marko je odličan učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ a stoni tenis trenira već tri i po godine.

     

    – Treniram svakog dana i jako volim i treninge a i takmičenja. Nije mi teško, volim da igram, da se takmičim i da pobeđujem. Kad sam prvi put učestvovao na takmičenju, malo sam imao tremu i bilo me je strah. Međutim, kada sa počeo da igram, trema je nestala – kaže Marko za portal zrenjaninski.com.

     

    Dodaje i da voli da igra i za tim, ali i da se bori pojedinačno. Važno mu je da se potrudi i da pruži sve od sebe, pa će rezultati doći.

     

    – Moj cilj je da treniram, da se takmičim i zaigram za seniorski tim Banata – dodaje Marko, uz napomenu da su mu do sada najdraže pobede na turniru u Osijeku, gde je osvojio zlatnu medalju i veliki pehar, i zlato na turniru u Novom Sadu.

     

     

    Oboje uživaju u treninzima

     

    Mina je učenica drugog razreda OŠ „Jovan Cvijić“ i trenira stoni tenis malo više od godinu dana.

     

    – Volim stoni tenis, nije mi teško da treniram svakog dana a volim i kad pobedim. Imam vremena i za učenje i za domaće zadatke i treninge – kaže Mina, koja je već osvojila prvo mesto na novosadskom jesenjem turniru.

     

    Roditelji dodaju da su brat i sestra jako vezani i da je bilo nemoguće da Marko ide na treninge a da Mina ostaje kod kuće. Stoga je bilo logično da i ona počne da se bavi stonim tenisom. Devojčica, nažalost, u ovom lepom sportu nema mnogo, ali Mina trenira sa dečacima i svi su je dobro prihvatili.

     

    – Oboje uživaju u treninzima i to nam je najvažnije. Bave se lepim sportom, zdravo žive, sve stižu i kad to vidimo, ni nama nije ništa teško – kažu Mihajlovi, koji svaki trening provedu sa svojom decom zajedno u hali.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    I ne žale što im poprilično „strada“ jedan deo života, jer uživaju u tome što su zajedno i što vide da se trud i vredan rad lepim vraćaju.

     

    Andrej Racić proglašen za najboljeg kadeta u drugom kolu Regionalne lige Vojvodine

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport